.: Dolcsevita.hu :.


 
napja 
 
oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
Rihanna a Sziget előtt tudta meg, hogy ő kapja az MTV VMA életműdíját

Bejelentették az idei MTV Video Music Awards gála Michael Jackson Életmű-díj várományosát: idén Rihanna kapja a legnagyobb elismerésnek számító címet a zenére, popkultúrára, divatra, filmvilágra és karitatív tevékenységekre gyakorolt évtizedes befolyásának köszönhetően. Az énekesnő Instagramon és Twitteren köszönte meg a díjat a csütörtöki Sziget koncert előtt. A rajongók legközelebb augusztus 28-án láthatják és hallhatják majd élőben a New York-i Madison Square Gardenben megrendezett MTV VMA gálán. 

bővebben >
 


Cooky búcsúzik a rádiózástól

Búcsút mondott Cooky a rádiózásnak és a tévés karriert választotta – ezt a Music Fm Önindító adásában mondta el. Októberben pedig egy olyan döntést kell hoznia, ami még neki is „fájni fog” – mesélte a rádiós.

Tévés karrierjére koncentrál a jövőben Cooky, ezért nem folytatja a rádiózást – derült ki a Music FM reggeli műsorából. Kiss Anikó, a rádió vezérigazgatója elmondta: “Cooky azzal mondott fel, hogy „befejezte magyarországi rádiós pályafutását”, amit nagyon sajnálunk, hiszen egy üde színfoltot veszít a rádiós piac. Azonban úgy váltunk el egymástól, hogy ha ősszel mégis úgy alakul, a Music Fm-ben biztosítjuk számára a helyet. Számunkra ugyanis evidens a kölcsönös lojalitás.”

Ezentúl tehát már csak a tévében követhetjük a rádiósként híressé vált műsorvezetőt, aki azt is elmondta, hogy ha a tv műsor befejeződik, régi szerelme, a repülés lesz a fő foglalkozása, az pedig nem teszi lehetővé, hogy a pilóta egyben közszereplő is legyen.  

Cooky távozásával párhuzamosan a Music Fm pedig nagy megújulásra készül. A vezérigazgató elmondta, hogy olyan változtatást terveztek, ami alapjaiban ugyan nem változtatja meg a műsorstruktúrát, de „innovatív, nagy dobás lesz, ami megfelel a 21. század megváltozott rádióhallgatási szokásainak”. Többet egyelőre nem árult el a vezérigazgató. Cooky tehát elbúcsúzik a rádiózástól és októberben pedig valami nagy változás történik az életében, ezt titokzatosan így fogalmazta meg: „Olyan döntést kell majd hoznom, ami nekem is fájni fog”.


 

Duettel búcsúzott Freddie
Május elsejétől már Stockholmban készül a magyar induló az Eurovíziós Dalfesztiválra

A Duna Tv-n futó A Dal 2016 dalválasztó show döntőjét Freddie (Fehérvári Gábor Alfréd) nyerte meg Pioneer című dalával február 27-én, a közönség szavazatainak alapján így ő képviseli Magyarországot a 61. Eurovíziós Dalfesztiválon a svéd fővárosban, Stockholmban. Freddie május 10-én az első elődöntőben, negyedik előadóként lép színpadra. Az Eurovíziós Dalfesztivál első próbáját május másodikán tartják Stockholmban, így Freddie eurovíziós kalandja már május elsején elkezdődik. 

 „Alig várom, hogy a hatalmas színpadon először elpróbáljuk a dalt, és lássam, hogyan fog kinézni a produkciónk. Biztosan sok minden ott fog eldőlni, de ez így van jól, jó lesz két hétig egyetlen dologra koncentrálni. Az eurovíziós szerepléstől azt várom, hogy itthon elégedettek legyenek a teljesítményemmel és úgy érezzék az emberek, hogy jó döntés volt engem választaniuk” – mondta Freddie.

 Az MTVA idén is felvezető műsorral készül a dalfesztiválra. Az Elővízió három adását május 10-én, az első elődöntő előtt, május 12-én a második elődöntő előtt és május 14-én az Eurovíziós Dalfesztivál döntője előtt láthatják a nézők a Duna közszolgálati csatornán 20:30-tól. A műsor exkluzív anyagokkal mutatja be az Eurovíziós Dalfesztivál előkészületeit és Freddie útját a színpadig.

  „Az Elővízió célja, hogy bemutassa az Eurovíziós Dalfesztivál kulisszatitkait és közelebb hozza Freddie stockholmi felkészülését a nézőkhöz, akik általában csak a három nagyszabású showműsort látják az Dalfesztiválból. Az Elővízión keresztül bevisszük őket a színfalak mögé és láthatják, hogyan készülnek a versenyzők a próbákra. Bepillantást engedünk a backstage hangulatába, megmutatjuk, hogy milyen technikai háttérrel várják a szervezők az előadókat és sok érdekességet is bemutatunk az eurovíziós lázban égő svéd fővárosról” – mondta Medvegy Anikó, A Dal és az Elővízió főszerkesztője.

  Idén az MTVA nemcsak felvezető műsorokkal készül a dalfesztiválra, hanem Svédország Nagykövetségével együttműködve elhozza az eurovíziós életérzést Budapestre. Május 10-én, az első elődöntő estéjén és május 14-én, a döntő estéjén a Március 15. téren, a KIOSK Budapest étterem előtt nyilvános Eurovízió néző estét tartanak, ahol a látogatók kivetítőkön követhetik az Elővízió és az Eurovíziós Dalfesztivál adásait. A KIOSKban A Dal 2016 fellépői adnak ingyenes koncertet május 12-én 19 órától és május 14-én 21 órától. Kedden Oláh Gergő, valamint Berkes Olivér és Tóth Andilép fel, szombaton pedig a Kállay Saunders Band, Petruska András, Ív ésGáspár Laci áll színpadra.

Az eseményre minden látogatót várnak, aki szeretne A Dal 2016 fellépőivel együtt szurkolni Freddie-nek és közösen nézni az eurovíziós adásokat. Az MTVA és Freddie múlt héten meghirdette az „Énekelj duettet Freddie-vel” játékot, ahol a pályázóknak a Pioneer refrénjét kellett elénekelnie és beküldenie videón. A győztes Oroszi Fannit Freddie választotta ki, így ő énekelhette el közösen a Pioneer-t április 28-án a KIOSK étteremben tartott sajtóeseményen, melyen Freddie elbúcsúzott rajongóitól.

 


 

Kirúgták a Castle női főszereplőjét

Váratlan fordulatról adott ki közleményt az ABC Studios: a Castle című sorozat 9. évadában már nem fog szerepelni Beckett nyomozó, azaz Stana Katic, annak ellenére, hogy a 8. évad végén mindkét főszereplő, Katic és Nathan Fillion is aláírt egy egyéves szerződést. „Nem zárjuk ki a megújulás lehetőségét” - áll a stúdió közleményében. „Kate Beckettet kedvelték a nézők sikersorozatunkban. Hálásak vagyunk Stana Katicnak, hogy tehetségét az elmúlt 8 évben a sorozatnak szentelte, és része volt a sikernek. Reméljük, kapcsolatunk megmarad.” A horvát származású kanadai színésznő természetesen diplomatikusan fogalmazott: „Remek tapasztalat volt és hálás vagyok az ABC Studiosnak, hogy lehetőséget kaptam ebben a kedvelt sorozatban. Köszönöm a rajongóknak is a támogatást.”


 

Sebestyén Balázs lett az év médiaszemélyisége
Kiosztották a Playboy Man of the Year díjait

Sebestyén Balázs lett az év médiaszemélyisége

Harmadik alkalommal díjazta az év férfijait a Playboy. A népszerű magazin a frontember, gasztrohős, novellista, fenegyerek, médiaszemélyiség és múzsa kategóriákban hirdetett versenyt. A Man of the Year eseményen győztesként ünnepelhetett Sebestyén Balázs, Fluor Tomi, Szabó Győző, Gerendai Károly, Kötter Tamás, a Múzsa kategória különdíját pedig Kulcsár Edina vehette át.

 A Tesla Budapestben tartották a harmadik Playboy Man of the Year díjátadót. A magazin öt plusz egy kategóriában hirdetett szavazást az olvasók között, hogy kiderüljön, ki az év frontembere, gasztrohőse vagy épp médiaszemélyisége. Utóbbi kategóriában Sebestyén Balázs vehette át a győztesnek járó díjat, a címért versenybe szállt Fördős Zé, Istenes Bence, Kárász Róbert és Linczényi Márk is.

 A frontember kategóriában Fluor Tomi kapta a legtöbb szavazatot, aki Likó Marci, Marsalkó Dávid, Puskás Peti és Vitáris Iván mellett küzdött az olvasók voksaiért. Az év gasztrohőse Gerendai Károly lett, míg az év fenegyereke címet Szabó Győző nyerte el. Először adták át a Playboy-novellista díjat, ami Bus Istvánnak, a magazin főszerkesztőjének különösen fontos volt. „Mindig hangsúlyozom, hogy a szép lányok és a luxusautók mellett rengeteg olyan téma van, amivel érdemes foglalkozni. Például az irodalmi alkotásokkal. Nagyon örülök, hogy minden számban színvonalas, a lap számára exkluzívan készülő novellákat mutathatunk be az olvasóinknak – és szerettem volna, hogy idén a Man of the Year versenyen jutalmazzuk íróinkat” – kezdte a főszerkesztő, aki Kötter Tamásnak adta át a kategória díját. „Ősszel a Playboy Hero kampánnyal már megmutattuk, hogy új irányokba is elindultunk. Az életigenlés mellett szeretnénk felhívni a figyelmet fontos társadalmi ügyekre, és a jótékonyság fontosságára. Ezt az utat idén is követjük” .

 Idén ismét keresték a leginspirálóbb hölgyet is a múzsa kategóriában. Iszak Eszti, Ördög Nóra, Pokorny Lia és Trokán Nóra is indult a címért, amit végül Kulcsár Edina nyert el.

 A jelölteken és győzteseken túl ott volt a díjátadón többek között Erős Antónia, Danics Dóra, Dér Heni, Takács Nikolas, Vastag Csaba, Dobó Ági, Nagy Adrienn, Wolf Kati, Bálizs Anett, Baronits Gábor és Pál Tamás is.  


 

Új stand-up tehetségeket keres a Comedy Central
Magyarország, szereplek! - indul a Comedy Central stand-up tehetségkutatója

Mindenkinek megvan a véleménye a világról, de csak kevesen képesek a komoly dolgok elé görbe tükröt tartva, a hétköznapi kínokat vicces köntösbe öltöztetve kimondani az élet nagy igazságait. Őket keresi a Magyarország, szereplek! címmel ma elindított tehetségkutató versenyével a Viacom magyar humorcsatornája. A Comedy Central célja, hogy felkutassa a stand-up hazai nagyágyúinak képernyőre kívánkozó lehetséges utódait. Mostantól március 20-ig lehet jelentkezni, a verseny tétje a képernyős szereplés.

Akik másokat szórakoztatva csempésznek színt a szürke hétköznapokba, de már kinőtték a szűk családi, vagy haveri kört, és szélesebb tömegek elé vágynak, azok a Comedy Centrallal végre megmutathatják magukat ország-világ előtt. A humorcsatorna Magyarország, szereplek! címmel indít tehetségkutatót, és március 20-ig várja a nagy hazai stand-up generáció nyomába lépni vágyó amatőr előadók jelentkezését. 

A vállalkozó szellemű tehetségek előadni kívánt 3-5 perces műsorainak szövegeiből egy szakmai zsűri választja ki a legjobb negyvenet. Ezeknek a szkeccseknek a szerzői április 17-én közönség, és kamerák előtt mérettetnek meg. A selejtező húsz legkiemelkedőbb produkcióját a verseny weboldalán közszemlére teszik, és online közönségszavazáson választják majd ki közülük azokat, amelyek előadói érdemesek arra, hogy részt vegyenek a május 22-i finálé felvételén. 

A Magyarország, szereplek! televíziós döntőjében megismerhetjük majd a legjobb feltörekvő stand-up tehetségeket, illetve megtudhatjuk, hogy kik lettek a közönség, na és persze a szakmai zsűri díjazottjai.

 A tehetségkutató felhívása és részletes információk a www.comedycentral.hu-n találhatók.

 

 


 

Oscar-díjas a Saul fia

Oscar-díjas a Saul fia

35 év után ismét felhangzott Magyarország neve az Oscar gálán, közép-európai idő szerint hétfő hajnalban. A Saul fia a Legjobb idegennyelvű filmek kategóriájában bizonyult a legjobbnak. Ez Nemes Jeles László első filmje, amely épp a 40. díját söpörhette be a legrangosabbnak számító filmes megmérettetésen. A díjat Nemes Jeles László rendező vette át a színpadon. Ezt a díjat a főszereplőmnek, Röhrig Gézának ajánlom, és a hihetetlen stábnak, akik akkor is hittek ebben a filmben, amikor senki más. Az emberiség legsötétebb óriában is van bennünk egy hang, amely segít abban, hogy emberek maradjunk. Ez a film erről szól, ebben reménykedik - mondta köszönő beszédében.

A további díjazottakról a "bővebben" szóra kattintva olvashatnak.

bővebben >
 


Vadonatúj kategóriákkal erősít a GLAMOUR Women of the Year

Március 17-én nyolcadik alkalommal rendezi meg exkluzív díjkiosztó gáláját a GLAMOUR. A Women of the Year 2016 jelöltjei között idén olyan hírességek is helyet kaptak a legtehetségesebb és legsikeresebb hölgyek mezőnyében, mint Tóth Vera, Balsai Móni, a NUBU, Vágó Réka, Gubik Ági vagy Csobot Adél. Emellett a legfrissebb, közösségi média sztárja kategóriában olyan nevek szállnak versenybe, mint Iszak Eszter, Dukai Regina, Kulcsár Edina, Debreczeni Zita, valamint Caramel felesége, Szilágyi Szilvi. Második újdonságként pedig a legmenőbb hazai lakberendezőket is díjazza a magazin.

A nagyszabású Woman of the Year díjkiosztót 2009 óta rendezi meg az egyik legnépszerűbb női magazin, hangsúlyozva a jelöltek szépség, divat, szórakoztatás és egyéb területen elért eredményeit. Idén tavasszal a Várkert Bazár ad majd otthont az események, ahol első alkalommal a közösségi média legnépszerűbb szereplőjét is díjazza a magazin. Az öt jelölt között az olvasók Dukai Reginára is szavazhatnak, aki elárulta: régi álma volt, hogy egy ilyen nívós női lap is elismerje a munkáját.

„Nagyon megtisztelő, különösen azért, mert annyi mindennel foglalkozom, így nehéz egyetlen kategóriába sorolni, az új mezőny azonban lehetőséget ad arra, hogy kapjak egyfajta visszajelzést arról, hogy jó az, amit csinálok. Arról nem is beszélve, hogy a közösségi médiának nagyon erős véleményformáló szerepe van, így lehetetlen kihagyni egy ilyen versenyből” – fogalmazott a híresség, akinek szépségtippjeit naponta tízezrek követik.

A legjobb énekesnő díj várományosa Horányi Juli, Pátkai Rozina, Csobot Adél, Dallos Boglárka, valamint Tóth Vera, aki a külső és a belső harmónia megteremtésében látja a szépség kulcsát. „Nőnek lenni nehéz dolog: önbizalom és a lelki harmónia nélkül mit sem ér egy jó smink. Ha sikerül egy nőnek egyensúlyba hozni ezeket, akkor lehet igazán szép” – fejtette ki az előadó, aki a jelölését szintén egyfajta visszaigazolásnak tartja. „A művészek, énekesek, divatterezők felelősségteljes munkát végeznek, fontos, hogy tudják, elismerik, amit csinálnak. Ez nagyon jó érzés” – tette hozzá Vera.

Balsai Móni – aki Gryllus Dorka, Gubik Ági, Ónodi Eszter és Földes Eszter mellett a legjobb színésznő kategória esélyese – úgy véli, a jelölés nem csak neki, hanem alkotótársainak is szól. „A jelöltek között egytől egyig elhivatott és kivételes tehetségű színésznők szerepelnek. Büszkeséggel tölt el, hogy közöttük lehetek” – árulta el, majd hozzátette a színpadon kívül a természetesség híve. „Egyre inkább érzem magamon, hogy vissza kell fordulni a természethez, a tiszta forráshoz, mert a szépség nem a maszkon múlik. A nőiség megélésének sok-sok oldala van, ami azonban az első és talán legfontosabb, hogy szeresd és fogadd el önmagad, ahogy vagy” – vallja a színésznő.

Szavazz te is kedvenceidre március 7-ig http://woty.glamouronline.hu/szavazas


 

Ismét az év férfijait keresi a Playboy
Fenegyerek és gasztrohős kategóriában is voksolhatnak az olvasók

Harmadik alkalommal keresi hazánk legmeghatározóbb férfijait a Playboy. A Man of the Year idén a frontemberek, gasztrohősök és médiaszemélyiségek mellett, a teljesen új Playboy-novellista és fenegyerek kategóriákban hirdetett versenyt, valamint ismét szavazhatnak az olvasók a számukra leginspirálóbb hölgyre, hogy kiderüljön ki lesz 2016 múzsája. 

Hazánk legmeghatározóbb férfijai kerülnek a főszerepbe 2016 tavaszán, a Playboy Man of the Year versenyén. A népszerű magazin célja, hogy olyan példaképeket állítson a közönség elé, akik szakmájukban kiemelkedő teljesítményt nyújtanak és sikereikkel másokra is motiválóan hatnak. Az olvasók ismét szavazhatnak frontember kategóriában, ahol olyan nevek közül választhatnak mint Fluor Tomi, Vitáris Iván, Puskás Peti, Marsalkó Dávid és Likó Marcell. A visszatérő kategóriák között szerepel továbbá az év médiaszemélyisége is, amit Istenes Bence, Sebestyén Balázs, Fördős Zé, Kárász Róbert és Linczényi Márk erősít.

„A Playboy egyik legfontosabb üzenete az önmegvalósítás, nagyon fontos számunkra, hogy minden nő és férfi megtalálja önmagát és kiteljesedjen. Ezt a filozófiát követve választottuk ki a jelölteket is, olyan személyeket szeretnénk bemutatni a közönségnek, akikre büszkék vagyunk és munkáságukkal környezetüknek is sokat adnak” - kezdte Bus István, aki az új kategóriák koncepciójáról is beszélt. „A korábban is sikeres frontember, gasztrohős, médiaszemélyiség és múzsa kategóriák mellett szerettünk volna új területeket, ezzel együtt új neveket megismertetni az olvasóinkkal, ezért döntöttünk úgy, hogy ebben az évben fenegyerek és Playboy-novellista kategóriákban is indítunk jelölteket.”

A „fenegyerekek” olyan férfiak, akik komfortzónájukból kilépve, saját és mások határait is feszegetik, mindig az új kihívásokat keresik. A kategóriában olyan nevekre szavazhat a közönség mint Szabó Győző színész, Herczeg Zoltán divattervező, Szóláth Szebasztián wakeboard világbajnok, Bercsényi Balázs tetoválóművész és Herczeg Balázs alias Tróger Mókus freestyle motor világkupa nyertes.

2015-ben hirdették meg először a múzsa különdíjat, amely a leginspirálóbb hölgyet illeti. Idén sem lesz egyszerű a szavazók helyzete, hiszen Iszak Eszti, Ördög Nóra, Kulcsár Edina, Pokorny Lia és Trokán Nóra is a cím várományosa.

Az egyes kategóriák jelöltjeire március 23-ig lehet szavazni: http://www.playboy.hu/manoftheyear/


 

Fogyatékkal élő gyermekeket ajándékoztak a sztárok

Lola, Horányi Juli, Antal Timi, Verrasztó Evelyn, Puskás Peti és Vajda Attila együtt énekelte a Hull a pelyhes fehér hó kezdetű gyermekdalt a Holmes Place Egészségklub jótékonysági Mikulás-rendezvényén. A sztárok fogyatékkal élő fiataloknak kedveskedtek ajándékaikkal, akikhez a Mikulás ezúttal tényleg rénszarvasháton érkezett.

Jótékonysági nyílt nappal ünnepelt december 6-án a Gozsdu Udvarban lévő egészségközpont. Sztárokkal, speciális órákkal, északi-sarki video cycling-gal és igazi rénszarvasokkal várták a vendégeket. A belépőjegy megváltása helyett azonban Mikulás napján egy ajándékcsomagot kellett hozniuk az edzeni vágyóknak. Az így összegyűjtött adományokat a Csemete Alapítvány és a Mikulás Gyár rászorultjainak juttatják el a szervezők. 

„Együtt vártuk a Mikulást a Holmes Place rendezvényén a fogyatékkal élő fiatalokkal” – kezdte Lola, aki 200, saját gyártású müzli-szelettel érkezett. „Fantasztikus volt érezni a belőlük áradó szeretetet, és látni, hogy ettől a programtól az ő idei Mikulásuk tényleg boldogabb lett. Ma érdemes volt felkelni” – mondta az énekesnő.

„Nem sietett senki, nem akarta senki csak úgy „letudni” ezt a programot” – vette át a szót Puskás Peti. „Őszintén, gyermeki lelkesedéssel vártuk együtt a Mikulást, hangosan énekeltünk is neki, majd jól megettük a sok finomságot, amivel vendégül láttak minket. Nagyon fontosnak tartom, hogy mindenki, akinek módjában áll tegyen azért, hogy segítse a rászorulókat – ha máskor nem, legalább a karácsonyi időszakban.”

Horányi Juli kedvenc Barbie-babáit, Antal Timi első énekversenyén szerzett kupáját, Verrasztó Evelyn két plüsselefántot, Vajda Attila pedig egy nagy ajándékcsomagot hozott az ajándékgyűjtő rendezvényre.

„Nagyon örülünk, hogy a kezdeményezésünk beérett: szeretnénk a közeljövőben még több jótékony akcióval felhívni az emberek figyelmét arra, hogy a sport kiváló eszköz arra, hogy hátrányos helyzetben lévőket támogassunk. Az idei Spar Maratonon való részvételünk, s a hírességekkel közös jótékony futás után, most a Mikulás-rendezvényünk is ezt a célt szolgálta” – mondta a Holmes Place vezetője, Noam Yitzhak.


 

Összeköltözik kedvesével ByeAlex

Volt idő, amikor úgy tűnt, mindennek vége, most mégis teljes a harmónia ByeAlex és barátnője között. Kapcsolatuk mélypontja számos pozitívumot eredményezett, többek között megszületett a Még mindig című dal és összeköltözött a pár – derül ki az énekes Class FM-nek adott exkluzív interjújából.

Nyáron még úgy tűnt, nem működik a kapcsolatuk, most mégis összeköltözik Márta Alex, vagyis ByeAlex és barátnője. A mélypontról és az újrakezdésről az énekes meglepő őszinteséggel mesél Kiss Orsinak a leghallgatottabb rádió Class Magyarok című műsorában november 29-én.

  „Nyáron volt egy időszak, amikor úgy gondoltam, vége ennek a kapcsolatnak, mert nem működik” – kezdte Alex, akiben az ezt követő hetekben fogalmazódott meg Még mindigcímű slágere, és ezzel együtt az újrakezdés gondolata. „Akkoriban írtam a dalt, Miskolcon vettük fel, és ez lett belőle” – folytatta Alex a Lofti Begi remixre utalva, ami jóval mozgalmasabb, mint az eredeti akusztikusabb, csendesebb verzió. Az énekes azt is elmesélte, hogy kedvesével rendbe hozták kapcsolatukat, sőt úgy döntöttek, hogy összeköltöznek. „Nagyon sokat ingáztunk az utóbbi időkben és most úgy döntöttünk,megpróbálunk együtt lakni” – fogalmazott.

  ByeAlex arról is beszélt a Class Magyarok csinos háziasszonyának, hogy nem tartja magát különösebben érzelmesnek. „A hétköznapokban nem vagyok annyira érzelmes ember, de a zenében mindig az a célom, hogy érzelmi reakciókat csaljak ki az emberekből. Az érzelmi hatásvadászat az én asztalom azt hiszem” – vallotta be Alex, akinek olyan slágerek fűződnek a nevéhez, mint a Kedvesem, és a Hé Budapest!.

 Milyen virágot vett kedvesének ByeAlex? Milyen tervei vannak a közeljövőben az énekesnek? Sok más mellett ez is kiderül november 29-én vasárnap 22:00-kor a Class Magyarokban, ahol az exkluzív interjú mellett hallhatóak lesznek a legnagyobb népszerűségnek örvendő hazai slágerek is.


 

Csonka András: ?Szeretném felnyitni az emberek szemét?
Rászorulóknak osztott ételt a művész

Budapest belvárosában osztott ételt a rászorulóknak Csonka András. A népszerű művész további kilenc ismert emberrel együtt csatlakozott a Playboy Hero jótékonysági kampányhoz, amelyben öt civil szervezetet karolnak fel a résztvevők. Közülük az egyik a rászorulók étkeztetésével foglalkozó Heti Betevő Egyesület, amelyet Csonka András és Hlatky-Schlichter Hubert támogat.

Hétről hétre minden vasárnap több száz rászorulónak oszt ételt a Heti Betevő Egyesület Budapesten. Ehhez csatlakozott nemrégiben Csonka András is, aki Hlatky-Schlichter Huberttel a Playboy legújabb jótékonysági kampányában segíti a szervezet munkáját. A népszerű művész és az étteremtulajdonos december 1-jén a magazin nagyszabású gálaestjén személyesen is kampányol majd annak érdekében, hogy minél több résztvevőt megnyerjenek az egyesület támogatására.

András az egyik ételosztáson személyesen is tapasztalta, hogy mekkora szükség van az ilyen jellegű kezdeményezésekre. „Megdöbbentő volt látni, hogy milyen energiákkal és szeretettel dolgoznak az önkéntesek, és milyen hálás a több száz rászoruló ember. Egyszerre volt felemelő és torokszorító érzés, eldöntöttem, hogy mindenképpen szeretnék máskor is segíteni” – kezdte András. „Manapság az emberek sokszor ellustulnak a negatív gondolatokban és könnyen mondanak ítéletet, miközben egy kis erőfeszítéssel hatalmas örömöt lehet okozni. Szeretném felnyitni az emberek szemét, hogy nézzenek körül, hiszen a nélkülöző emberek is köztünk élnek és szükségük van ránk.”

 Hlatky-Schlichter Hubert, a KIOSK, Babel és Terasz éttermek tulajdonosa évek óta segíti a rászorulók étkeztetését. Amellett, hogy éttermével rendszeresen hozzájárul a vasárnapi főzésekhez, személyesen is részt vesz az osztásokon. „Korábban kétszer is kerültem olyan nehéz helyzetbe, hogy bár fedél volt a fejem fölött, de nem tudtam ételt vásárolni magamnak. Ilyenkor kiszolgáltatott az ember és mások segítségére szorul. A saját bőrömön tapasztaltam meg, hogy mennyit jelent egy apró gesztus is” – kezdte Hubert. „Korábban szerveztünk már olyan eseményt, ahol hajlék nélkül embereknek főztünk és éttermi körülmények között fogyaszthatták el az ételeket. Ez az este mély nyomokat hagyott bennem, és nagy szerepet játszott abban, hogy létrehozzam a Segítő Angyalok Alapítványt, amely az önálló kezdeményezések mellett, például a Heti Betevő Egyesülettel együttműködve segíti majd a rászorulókat.”

A szervezeteket november 30-ig az olvasók is támogathatják szavazataikkal ahttp://playboy.hu/hero/ oldalon. December 1-jén a Playboy Hero gálán derül majd ki, hogy melyik egyesület vagy alapítvány nyerte el a közönség különdíját.


 

Az MTV EMA nyertesei:Justin Bieber ismét tarolt

Akrobatikus előadások, két lábon járó tévékészülékek, őrjöngő közönség – vasárnap este minden a zenéről szólt a milánói Mediolanum Forum színpadán, ahol a világ legtehetségesebb énekesei vették át az MTV Europe Music Awards díjait. Az est legnagyobb győztese a visszatérő Justin Bieber volt, aki a Legjobb férfi előadó és a Legjobb rajongótábor díj mellett még három kategóriában nyert szobrocskát, míg a nagy esélyes Taylor Swift 9 jelöléséből csupán egyet tudott díjra váltani. Az idei show-t a sztárvilág jófiúja, Ed Sheeran vezette, aki a házigazda szerep mellett két kategóriában is győzedelmeskedett.

Repkedő sztárok, felejthetetlen élő produkciók és egy cuki - vagány házigazdaduó: vasárnap este az MTV Europe Music Awards gálán újra egybegyűlt a zeneipar színe-java, hogy megünnepeljék 2015 legtehetségesebb előadóit és énekeseit. A gálát idén a visszafogottságáról és érzelmes dalairól ismert Ed Sheeran vezette, aki az este folyamán a Rudimentallal kiegészülve élőben is bebizonyította, hogy méltán nyerte el a Legjobb Élő Produkció és a Legjobb World Stage előadás díját. A gála másik házigazdája az ausztrál vadóc, Ruby Rose volt, aki nehézfiúkkal szkanderozott, két lábon járó tévék között konferált, tetoválást varratott és több mint tízszer öltözött át a show folyamán. 

Az MTV EMA tavalyi háziasszonya, Nicki Minaj idén elnyerte a Legjobb Hip Hop előadónak járó díjat; Legjobb Pop kategóriában a One Direction tarolt; Rihanna lett 2015 Legjobb női előadója, míg Taylor Swift a Legjobb dal kategóriában győzedelmeskedett. Az este legnagyobb nyertese, Justin Bieber hat jelöléséből ötöt szobrocskára tudott váltani, többek között ő lett 2015 Legjobb férfi előadója, megnyerte a Legjobb stílus címet és rajongóinak, a hűséges Beliebereknek köszönhetően - akik idén legyőzték a One Direction és a 5 Seconds of Summer fanokat - Justin nyerte a Legjobb rajongótábor kategóriát is. Az idei év legsikeresebb visszatérője a közönség nagy örömére élőben is fellépett, talpig pirosban adta elő What Do You Mean című slágerét.

Justin mellett színpadra lépett Macklemore és Ryan Lewis is, akik Downtown című számuk videoklipjét elevenítették meg mopedek, mozgó járdák és a színpad felett repkedő Eric Nally segítségével. A duó az ütős fellépést követően hazavihette a Legjobb videónak járó díjat, maguk mögött hagyva ezzel olyan nagy esélyeseket, mint Taylor Swift, vagy Kendrick Lamar. Ellie Goulding is látványos élő show-val kápráztatta el rajongóit: a szőke énekesnő egy hatalmas, szétnyíló kristályból kiemelkedve adta elő Love Me Like You Do című számát, míg a táncos lábú Jason Derulo Want To Want Me című slágerét énekelte el az MTV EMA színpadán.  

 Az este másik emlékezetes pillanata a legendás tenor, Andrea Bocelli produkciója volt, aki a házigazda Olaszország tiszteletére élőben adta elő a Time To Say Goodbye című klasszikust. Az estét Pharrell Williams megható produkciója zárta, aki Freedom című számát énekelte el, miközben a közönség egy hatalmas, nemzeti lobogók százaiból álló zászlót tartott fel a milánói főtéren, ezáltal csatlakozva az MTV Szabadság kampányához, amelynek célja, hogy világszerte felhívja a figyelmet a jelenlegi menekültügyi válságra.

 Az idei MTV EMA-t világszerte több mint 600 millió tévén nézték, jövőre a gálát Rotterdamban rendezik. A díjátadó feliratos ismétlését először október 26-án, hétfőn 19:00-től vetíti az MTV, a VIVÁ-n 22:00-től látható majd a show.


 

Magyar filmes siker Cannesban

Két arany delfint is elnyert a Greenroom a vállalati filmeknek rendezett nemzetközi versenyen. A Cannes Corporate TV&Media Awardson aranyat még nem nyert magyar alkotás. Az idei Cannes Corporate Media & TV Awards nyertesei Cannesban, a Palm Beach-en vehették át díjaikat. A világ egyik legnagyobb nemzetközi vállalati filmes fesztiváljáról a magyar nyertes a Greenroom Reklámügynökség két arany trófeával térhetett haza.

A nemzetközi versenyre 772-en jelentkeztek, 40 országból (köztük Ausztrália, Brazília, Egyesült Arab Emírségek, Hollandia, Hong Kong, Japán, Katar, Németország, Singapúr, Svérdország, Thaiföld, Kanada, USA és Oroszország). 152 filmet 36 kategóriában díjaztak Arany, Ezüst és a Fekete Delfin Trófeával. A nyertesek részletes listája megtalálható a fesztivál honlapján.

A magyar díjnyertes filmek

Magyarok még soha nem nyertek aranyat a Cannes Corporate Media & TV Awardson (tavaly az Opera imázsfilmje ezüst delfint nyert), de most egyből kettőt is hazavihettek.

 A Greenroom a “MOL Group - UPPP Campaign Video 2014: Enter if you Dare!” filmjével nyert arany díjat az integrált kommunikáció kategóriában. A zsűri a díjátadón kiemelte, hogy ebben a kategóriában rendkívül erős volt a mezőny, ezért három ezüst díjat is kiosztottak az arany mellett. A nyertes film a 13 országban futó UPPP toborzó kampány részeként földtudományi és olajmérnöki képzésben résztvevő hallgatók figyelmét hívta fel, az egyetemisták részére indított virtuális olajfúró versenyre. (rendező: Mankovits Marcell) https://www.youtube.com/watch?v=5r42eLzhHeM


 

Depp fekete miséje

A Velencei Filmfesztivál még nem ért véget, de sokan már összegeznek: a ragyogó esemény egyik legnagyobb meglepetését Scott Cooper maffiafilmje, a Fekete mise (Black Mass, hazai bemutató: november 12.) hozta, mely – a kritikai visszhangok szerint – új magasságokba emelheti főszereplője, Johnny Depp pályáját. A film megtörtént esetet dolgoz fel, egy bostoni gengszterfőnök felemelkedését, aki annak köszönhette sikereit, hogy az FBI segítette őt – információért cserébe.

A véres és izgalmas történet fantasztikus szereplőgárdával került filmre. Depp mellett Benedict Cumberbatch, Joel Edgerton, Peter Sarsgaard, Kevin Bacon és Dakota Johnson játszik. A rendező azonban minden újságírónak felhívta a figyelmét, hogy a Fekete misének van még egy főszereplője: Boston.

– Boston miden más amerikai várostól különbözik – vélekedett a rendező. – Itt elképesztő a bezártság, az összetartás. Hiába épült tengerpartra, befelé, a szárazföld felé néz. Csak itt történhetett meg, hogy egy FBI ügynök (Joel Edgerton) ilyen szoros szövetségre lépjen egy pszichopata bűnözővel, és végül 40 év börtönt vállaljon helyette… mert gyerekkori barátok. Elképesztő világ ez, szigorú törvényekkel. 


 

Kiss Ramóna és Nyári Dia együtt nyaralt
A csinos barátnők Ramóna szüleinek házában vakációztak

Kiss Ramóna és Nyári Dia a munkának köszönhetően az évek során igaz barátnőklettek. Gyakran szerveznek közös programokat: a nyári szünetük utolsó napjait is együtt töltötték. A két lány egy Balaton közeli településen, Ramónáék családi fészkében lazított, ahol kiskutyáik társaságában töltődtek fel és a szép időt is kihasználták.

Kiss Ramóna és Nyári Dia barátságukat a Barátok közt sorozatnak köszönhetik, amelynek évek óta szereplői. „Dia kicsit emlékeztetett egykori önmagamra, amikor bekerült a sorozatba. Ő is vidékről jött a fővárosba, igen fiatalon, ahogy korábban én is. Át tudtam érezni a helyzetét és segítettem kicsit neki, hogy könnyebben megszokja az új életét" - emlékszik vissza Ramóna. A csinos színésznő azt is hozzátette, hogy nagyon hamar megkedvelte fiatal kolléganőjét, akire ma már húgaként és barátnőjeként tekint. „Felnéztem Ramira már a kezdetektől fogva. Nagyon jó tanácsokat kaptam tőle, segített megszokni az új környezetet, és ha kellett, lelki támaszt is nyújtott" - tette hozzá Dia.

 A két lány barátsága az utóbbi egy évben lett igen szoros, sok közös programot szerveznek. Jól megérdemelt szabadágukat a Balaton közeli Sólyban töltötték - a település Ramóna szívéhez áll különösen közel. „Úgy tíz évvel ezelőtt döntötték el a szüleim, hogy a festői szépségű Sólyba költöznek, amelyet a Séd patak szel ketté és erdők, szőlőhegyek tarkítanak. Az ezer éves történelmi kis faluban zajlott valószínűsíthetően István és Koppány csatája is. Nagyon szeretek itt lenni, a nyugalmat és a békességet jelenti számomra" - mesélte Ramóna, aki Diával együtt lazított a családi fészekben.

Dia szerint egyébként Ramónával sok dologban hasonlítanak, ugyanakkor jól kiegészítik egymást. „Picit visszafogottabb vagyok, így előfordul, hogy Rami felráz, nem hagyja, hogy bezárkózzam; én pedig cserébe visszahúzom őt, amikor kell." A lányok kiskutyáikat is magukkal vitték a nyaralásra, akik gazdijaikhoz hasonlóan szintén jóban vannak. „Rami westije, Lucas egyenesen szerelmes az én kis Phoebembe. Mindketten kis termetű terrierek, így nagyon jól kijönnek egymással" - mondta el Dia.


 

Íme, a 2015-ös VMA díjazottjai

Taylor Swift tarolt az idén 32. alkalommal megrendezett MTV Video Music Awardson, ahol a zeneipar legjobbjainak díjazása mellett minden évben borítékolható egy-egy szaftos botrány. Idén sem volt ez másképp: Nicki Minaj durván beszólt a show-t vezető Miley Cyrusnak, Justin Bieber könnyekben tört ki saját előadása után, Kanye pedig bejelentette, hogy 2020-ban elindul az elnökválasztáson. Ilyen volt a 2015-ös MTV VMA!

Sztárfellépők, anyázás, könnyek, klippremierek és villantások - idén sem szégyenlősködtek a zeneipar legnagyobbjai az MTV Video Music Awardson. A kétórás gálát Miley Cyrus vezette, akitől a nézők pont annyi nyelvnyújtogatást, szitokszót és villantás kaptak, amennyire számítani lehetett. A házigazda 30 transzvesztita társaságában nyitotta meg az estét, azonban nem ő volt az egyetlen, aki idén is emlékezetessé tette a botrányokról elhíresült díjátadót.

Nicki Minaj látványos nyitófellépése közben Taylor Swift tűnt fel a színpadon, jelezvén ezzel, hogy a két sztár túl van a Twitteres összeveszésen, ám az est folyamán Nicki újabb haragost szerzett a házigazda személyében. A legjobb hip-hop videó díj átvétele közben Minaj ribinek nevezte Miley-t, amiért a fiatal énekesnő korábban leszólta őt a sajtóban, ám Cyrus nem vette fel a sértés, helyette gratulált, és folytatta a műsor mintha mi sem történt volna. A cicaharc mellett könnyekre is sor került a díjátadón: Justin Bieber a tőle megszokott nagyképű, rosszfiús stílustól eltérően sírni kezdett a nagy visszatérésként beharangozott produkciója végén. Rajongói tapssal és éljenzéssel fogadták a korábbi botrányhős érzékenyebb oldalát.

 A legtöbb díjat – nem meglepő módon - a karrierje csúcsán járó Taylor Swift nyerte, ő lett a legjobb női előadó, Bad Blood című klipje pedig elnyerte az év videója címet. Ebből kiindulva a VMA elő-show-ja alatt debütáló Wildest Dreams is hasonló sikerre predesztinálható. Az este legnagyobb vesztese Ed Sheeran lett, aki hat jelölésből nullát vihetett haza. A Michael Jackson Életmű-díjat idén Kanye West nyerte, aki köszönőbeszédében nagy meglepetést okozott a nézőknek, bejelentette ugyanis, hogy 2020-ban elindul az amerikai elnökválasztáson.

 A gálán a nemzetközi sztárvilág krémje képviseltette magát: Taylor Swift Bad Blood című videoklipjének egész sztárgárdáját magával hozta, de ott volt a VMA-n Rita Ora, Kylie Jenner, Britney Spears, Vanessa Hudgens és még sokan mások.

MTV VMA első ismétlése augusztus 31-én 21:00-kor, elő-show 20:00-kor az MTV-n!

 Legjobb női előadó

Taylor Swift – Blank Space

Legjobb hiphopvideó
Nicki Minaj – Anaconda

Legjobb férfi előadó
Mark Ronson ft. Bruno Mars – Uptown Funk

Legjobb popvideó
Taylor Swift – Blank Space

Legjobb rockvideó
Fall Out Boy – Uma Thurman

Az év videója
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – Bad Blood

Az év felfedezettje
Fetty Wap – Trap Queen

Legjobb kollaboráció
Taylor Swift ft. Kendrick Lamar – Bad Blood

Legjobb társadalmi témájú videó 
Big Sean ft. Kanye West and John Legend – One Man Can Change the World

Legjobb látványtervezés
Snoop Dogg – So Many Pros (François Rousselet, Jason Fijal)

Legjobb koreográfia
OK Go – I Won’t Let You Down (OK Go, air:man, and Mori Harano)

Legjobb operatőri munka
Flying Lotus ft. Kendrick Lamar – Never Catch Me (Larkin Sieple)

Legjobb rendezés
Kendrick Lamar – Alright (Colin Tilley & the Little Homies)

Legjobb vágás 
Beyoncé – 7/11 (Beyoncé, Ed Burke, Jonathan Wing)

Legjobb vizuális effektek
Skrillex & Diplo – Where Are U Now with Justin Bieber (Brewer, Gloria FX, and Max Chyzhevskyy)


 

Hátborzongató jelek: lehet, hogy szellemlakta házban élsz?
Adele testőrt fogadott, Kesha és Miley Cyrus otthont váltott a kísértetek miatt

Különös szagok, furcsa zajok, hirtelen lehűlő hőmérséklet – csak néhány tényező, ami arra utalhat, hogy talán szellemlakta házban élsz. De vajon tényleg a kísértetek játszanak veled, vagy csak az öreg bútorok ropogása hiteti el a képzeleteddel, hogy valami nincs rendben? A Hathaway kísértetlak szereplőit is hasonló kérdések foglalkoztatják, ezért maratoni válaszkeresésbe fognak szombaton a Nickelodeonon!

Médiumok szerint gyakran előfordul, hogy a szellemek akár több száz éven keresztül képtelenek távozni egykori otthonukból és nehezen viselik, ha azt új lakó veszi birtokába: ilyenkor kísérteni kezdenek, hogy visszahódítsák egykori lakóhelyüket. Így járnak a Nickelodeon vígjátéksorozatában szereplő Hathaway család tagjai is, akik tudtukon kívül egy kísértetházba költöznek be. De nemzetközi sztárjainkkal is előfordult már, hogy szellemek zavarták meg nyugalmunkat. Lássuk, melyek azok a jelek, amikre oda kell figyelni!

Soha nem lehetünk száz százalékosan biztosak abban, hogy kísértettel találkoztunk, de van néhány „tünet”, aminek ismétlődése vagy együttes megléte esetén már könnyen gyanút foghatunk. Az egyik legjellemzőbb tényező szellemi jelenéskor a hőmérséklet hirtelen leesése. Egyesek arról számolnak be, hogy a saját leheletüket is látják ilyenkor, míg más esetben csak egy hűvösebb pont jelzi a házban tapasztalható paranormális jelenséget.

 Ha fura szagokat, illatokat érzünk a ház bizonyos pontján, amiknek normál körülmények között nem kellene ott lenni, szintén elgondolkodhatunk azon, vajon mi okozhatja. Akárcsak a szokatlan illatok, az ismeretlen eredetű zajok is gyanúra adhatnak okot. Egy régi házban persze bármi adhat ki ijesztő hangokat, de a hangos szellemek leginkább a tárgyak dobálásával, bútorok tologatásával esetleg kopogással hívják fel magukra a figyelmet.

 Miley Cyrus is Londonban bérelt olyan lakást, amit kísértetjárta pékségből alakítottak át. Az énekesnő elmondása szerint a húgát egyszer megégette a víz zuhanyozás közben, amikor megmagyarázhatatlan módon hirtelen forróvá vált, ő maga pedig akkor ijedt meg nagyon, amikor egy kisfiút látott a mosdó mellett ülni.

 Adele sem volt sokkal nyugodtabb, amikor újonnan vásárolt hatmilliós álomotthonában fura dolgokat tapasztalt. Az énekesnő annyira megrémült, hogy többé nem volt hajlandó egyedül aludni a házban – ami egykor zárdaként működött -, ezért testőrt fogadott maga mellé. Kesha pedig el is költözött Los Angeles-i lakásából, miután úgy érezte, szellemek kísértenek ott.

Az amerikai színésznő, Daryl Hannah mai napig nem tudja: rémálom volt vagy valóság, amit éjjelenként gyötörte. Szülei válásakor kezdett paranormális tevékenységeket tapasztalni, mire aggódó szülei pszichológushoz vitték. A szakember viszont nem hitt neki, így nem tudhatja, hogy a válástól borult-e ki, vagy tényleg földöntúli élményben volt része. Furcsa és megmagyarázhatatlan dolgok történnek a Hathaway kísértetlak lakóival is, akik szombaton és vasárnap 13.30-tól szellemeskednek a Nickelodeonon!

Lépj be a Hathaway kísértetlakba, ahol napról napra minden egyre dilisebb és furcsább - különleges maraton július 18-án és 19-én 13.30-tól csak a Nickelodeonon!


 

Csókolom. Ádi van?

Az idei Dumafüred Fesztivál reklámkampányát a retro jellemzi. A napokban forgattak le öt reklámfilmet, ami a régi nagy kedvencekhez hasonló stílusban, alaposan átfogalmazva, Dumaszínházasítva készült. A filmek koncepciója az, hogy a Dumafüred egy régi, 70-es évekbeli cég, ami mindent gyárt az arckrémtől az üdítőig. Ezeket a termékeket mutatják be a reklámokban, melyek felvétele egy csillaghegyi magánház hátsókertjében zajlott, mindössze egy nap alatt. „Jó ezzel a csapattal együtt dolgozni, még ha ellenségei is a munkának” – mondta nevetve Hadházi László, aki az Ádi van? című kisfilmben az Anyuka megszemélyesítője. Nem is rejti véka alá elégedettségét, mert rövid idő alatt sikerült végezniük. Hadházi nem csak szereplőként közreműködött, ő egy másik kisfilm a Lackósajt ötletgazdája és a sajt „arca” is egyben. A filmek vadiújak lesznek ugyan, de a fesztivál szlogenje idén sem változik: Egy fesztivál, ami jobb, mint a reklámja. A humorista szerint ez pont fordítva szokott működni: „Megnézed a jó reklámot, megveszed a szart és otthon jössz rá, hogy átvertek. Na de itt nem így van! Itt megnézed a reklámot, és azt mondod: mi ez a hülyeség? Aztán elmész a fesztiválra és rájössz, hogy hát ez az a hülyeség!”

A szórakoztató reklámokat hamarosan a Dumaszínház YouTube csatornáján nézhetik meg. A filmek szereplői: Hadházi László, Badár Sándor, Janklovics Péter, Kiss Ádám, Kovács András Péter, Dombóvári István, Beliczai Balázs és Kőhalmi Zoltán.


 

Világsztárokkal énekel Boggie Bécsben

Két nappal az Eurovízió elődöntője előtt, május 17-én Pop meets Opera címmel nagyszabású gálakoncertet rendez a bécsi Operaház és az ORF. A koncertre mindössze öt nemzet, és a házigazdákat képviselő Conchita Wurst kapott meghívást, így óriási megtiszteltetés, és egyben elismerés hogy a szervezők Boggie-t is a fellépők közé invitálták. A gálán Placido Domingo és Juan Diego Florez is fellép, sőt egy közös meglepetéssel is készülnek a közönségnek. A Wars for Nothing rendhagyó formában kerül színpadra a rendezvényen, Boggie a Bécsi Állami Operaház gyermekkórusával énekli a dalt.

„Amikor megkaptam az osztrák szervezőktől a meghívást, egyszerre voltam nagyon boldog, és büszke, percekig el se akartam hinni, hogy mindez velem történik. Placido Domingoval egy színpadon állni, azt hiszem még az álmaimban sem szerepelt… Bármi történjen is ezek után Bécsben, én akkora ajándékot kaptam a sorstól, amiért egész életemben hálás leszek majd.”

 

Boggie-t szerzőtársa, Sebestyén Áron kíséri majd zongorán a bécsi Operaházban, ahol egy csodás Elysian ruhában fog a színpadra állni Örményország, Írország, Ciprus és Norvégia versenyzői mellett.

A műsort közös énekléssel zárják a La Traviata „Libiamo ne’lieti calici” dalával, a gálát az ORF élőben közvetíti.


 

oldalak:  1  2  3  4  5  6  7   

 
 Összesen cikk található ebben a rovatban


  Rólunk Kapcsolat