napja 
 

Átadták az első Psota Irén-díjat (Sztárok - Hírek)
Átadták az első Psota Irén-díjat

Hegyi Barbara, a Spirit Színház jelöltje kapta az első Psota Irén-díjat! Psota Irén színművésznő emlékére Almási Éva, a Nemzet Színésze hozta létre az Alapítványt, amely minden évben díjat adományoz Psota Irén tiszteletére annak a színpadi sokszínűségét és tehetségét bizonyító színésznőnek, akinek kiemelkedő képességei Psota örökségéhez méltónak bizonyultak.

A díjra minden magyarországi színház ajánlhat jelöltet. A Psota Irén-díjat a kuratórium döntése alapján első alkalommal Hegyi Barbara színművésznő kapta, akit a Spirit Színház terjesztett fel Az ajtó és Ölelj át című előadásokban játszott szerepéért. A Psota Irén-díj egy ezüst plakett, amelyen a Madách Színház legendás művésznőjének aláírása és kedvenc bohóca látható. A plakettet Rosta Péter grafikus tervezte és Tóth László ötvösművész készítette. A díjjal 500 ezer forint jutalom is jár.

A március 24-én a Madách Színházban megrendezett gálaesten közreműködött: Bencze Ilona, Csákányi Eszter, Dunai Tamás, Eszenyi Enikő, Für Anikó, Haumann Péter, Hirtling István, Hűvösvölgyi Ildikó, Jávori Ferenc, Kerékgyártó Edina, Kiss Mari, Kocsák Tibor, Kökényessy Ági, Lőte Attila, Lukács Sándor, Müller Péter, Szakály György, Szirtes Tamás, Tóth Enikő, Törőcsik Mari, Ungvári Tamás, valamint a Magyar Táncművészeti Egyetem hallgatói.

 

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat