napja 
 

Szépségkirálynőkkel és Benedek Tiborral futott együtt több mint 200 fogyatékos diák (Egészség - Egészség)
Szépségkirálynőkkel és Benedek Tiborral futott együtt több mint 200 fogyatékos diák

Több mint 200 fogyatékos fiatal és közéleti személyiség futott együtt a Fogyatékosok Országos Diák – és Szabadidősport Szövetség által meghirdetett akció keretein belül a SPAR Maratonon. A szombat délelőtt rendezett 600 méteres családi futásra az ország több mint 15 pontjáról érkeztek látássérült, mozgássérült, értelmi fogyatékos és hallássérült fiatalok, akikkel kéz a kézben futottak a FODISZ kezdeményezéséhez csatlakozó közéleti személyiségek.

A 600 m-es versenyen kéz a kézben együtt futott a fogyatékos fiatalokkal többek között Benedek Tibor háromszoros olimpiai bajnok, a Magyarország Szépe csapata Sarka Kata vezetésével, Szekeres Pál, háromszoros paralimpiai bajnok, Németh Kristóf színész, Mátyássy Bence, a Nemzeti Színház színművésze, valamint Gömöri Zsolt a Magyar Paralimpiai Bizottság elnöke.

A résztvevőkhöz intézett köszöntőjében Szabó László, a FODISZ elnöke elmondta, hogy a szövetség célja a minden várakozást felülmúló sikeres akcióval az volt, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a fogyatékos emberek integrációja kiemelt feladat, és a FODISZ a jövőben is azért fog dolgozni, hogy minél több lehetőséget biztosítson a sportolásra a fogyatékos diákok számára.

A közös futás után a FODISZ megvendégelte a versenyzőket egy ebéd formájában, ingyenes állatkerti látogatást szervezett számukra, valamint megajándékozta a résztvevőket egy, az eseményre készített pólóval.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat