napja 
 

Megkezdődtek a Virtuózok előválogatói (Programajánlók - Muzsika)
Megkezdődtek a Virtuózok előválogatói

Vadonatúj tehetségkutató indul ősszel az M1 műsorán. A Virtuózok című komolyzenei tehetségkutató műsorba három korcsoportból várták a hangszeres fiatalok jelentkezését az ország minden területéről. A műsor a klasszikus zenei tehetségek bemutatását célozta meg, azzal a küldetéssel, hogy minél szélesebb rétegekkel ismertesse és szerettesse meg a komolyzenét.

Az október közepétől az M1 műsorán látható Virtuózok című műsorsorozatba az ország minden területéről jelentkeztek hangszeres fiatalok, akik tudását az előválogatók során egy szakmai bizottság térképezte fel. A jelentkezők felkészültségét, színpadi jelenlétét, kifejezőképességét, technikai és művészi eszköztárát a szakmai bizottság heteken át értékeli, hogy kiválaszthassa a televíziós adásba kerülő legígéretesebb fiatalokat. A kezdeményezés kiemelt figyelmet fordít a szociálisan rászoruló tehetségek felkutatására és gondozására.

A nézők az adások során számos különleges ifjú művésszel találkozhatnak majd, akiknek elsődleges céljuk virtuozitásuk bemutatása mellett a klasszikus zene szeretetének közvetítése, hiszen számukra nem is maga a verseny, vagy a díjak a legkecsegtetőbbek, hanem az, hogy végre a nagyközönség előtt is megmutathassák hangszeres tudásukat. „Hiszünk abban, hogy a komolyzene egy csodálatos világ, amelynek megismerése, művelése gazdagabbá és értékesebbé tehet mindannyiunkat. Ebben a műfajban a tehetségen kívül sok ezer óra befektetett munka, élethosszig tartó gyakorlás az, amely garantálja az érvényesülést. A komolyzene ezáltal kiváló példa lehet arra, hogy visszaadjuk a munkába vetett hitet, hiszen az igazi teljesítményhez mindig csak munkán keresztül vezet az út.” – mondta el Peller Mariann, a Virtuózok producere.


 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat