napja 
 

Megjelent Magyarország legnagyobb példányszámú és legátfogóbb gasztronómiai kiadványa (Gasztronómia - Konyhatrend)
Megjelent Magyarország legnagyobb példányszámú és legátfogóbb  gasztronómiai kiadványa

A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2014, amellett, hogy részletesen bemutatja hazánk legjobb 100 éttermét, a legszélesebb éttermi adatbázis lesz, hiszen még további 850 étteremmel kapcsolatban tartalmazza a legfontosabb információkat. A Dining Guide kritikusai szerint hazánk három legjobb étterme sorrendben az Onyx, a Costes és a ZONA. A kiadvány további érdekessége, hogy egy komoly street food melléklettel is kiegészült, hiszen a Dining Guide áll szervezőként a június 7-e és 9-e között a Főzdefeszttel egy időben és egy helyszínen megrendezendő Street Food Show mögött is. A kalauzból kiderül, melyik a legjobb kínai étterem, hol csodás a görög gyros vagy a pho leves, listáz a kalauz top gastropubukat, reggelizőhelyeket, levesbárokat és kávézókat, és persze a hamburger, valamint pizza kategóriát sem felejtették ki a street food rangsorolásokból. A Dining Guide TOP 100 Étteremkalauz 2014 15000 példányban jelent meg, és a legnagyobb könyvesboltokban és benzinkutaknál is terjesztik. 

A Dining Guide szerint egy ilyen lista létrehozása nem egyszerűen élvezeti tevékenység, fogyasztóvédelmi missziót is szeretnének betölteni.Természetesen nem a Dining Guide listája az egyetlen, mely Magyarország éttermeit igyekszik valamilyen szempontrendszer alapján értékelni. Vajda Péter, a Dining Guide főszerkesztője szerint ez a lista leginkább abban más, hogy a vizsgált éttermeket számos alkalommal látogatták és ennek alapján, vagyis több tapasztalat összegzéseként értékeltek. Hogy hogyan lehet összehasonlítani egy vidéki éttermet és egy fővárosi Michelin csillagost? Vajda Péter szerint ebben azért nincsen akkora ellentmondás: „Ha a gasztronómia felől nézzük, akkor csupán a tányérok tartalmát nézzük, és akkor lehetséges rangsorolni hazánk éttermeit, anélkül, hogy megkülönböztetnénk őket. Természetesen egyre inkább az derül ki, hogy vannak egymástól eltérő kategóriák, bár a nemzetközi kalauzok sem veszik figyelembe az eltérő műfajokat, szigorúan a minőség felől közelítenek, hisz az a lényeg. Persze, mint minden kritikai műfaj ez sem teljesen érzelemmentes tevékenység, mindazonáltal a laikus elképzelésekkel szemben ez szakma, és nem szubjektív ízlésbeli kérdés. Megértőnek kell lenni és az értékelésnél az objektív körülményeket is érdemes figyelembe venni, ahogy a szándékot is. 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat