napja 
 

Afrika Csillagai a Vajdahunyad várban (Programajánlók - Kultúra)
Magyar Mezőgazdasági Múzeum, május 9-11
Afrika Csillagai a Vajdahunyad várban

 A Magyar Orchidea Társaság tavaszi kiállításán Afrika orchideáit mutatja be a látogatóknak, számos egyéb, más földrajzi területekről származó társukkal egyetemben.

 Afrika különlegességei a viasz-szerű fehér virágú Angraecumok, a csillagszerű, kicsi, törékeny, illatos Aerangisek, a talajlakó Disák, és még számos ritka, védett szépség az orchideák családjából.

 A témának különös aktualitást ad, hogy ez év őszén a dél-afrikai Johannesburg ad otthont az Orchidea Világkiállításnak és Kongresszusnak. Afrika orchideái – csakúgy, mint a világ egyéb részein élők – a súlyosan veszélyeztetett növények közé tartoznak. Ezek közül különösen védelemre szoruló a Disák nemzetsége. 

A budapesti Magyar Mezőgazdasági Múzeumban május 9. és 11. között megrendezendő kiállításon kiállításon a hazai gyűjtők féltett kedvencein túl számos külföldi kertészet növényeit is láthatók. A szervezők jelentős számú belföldi látogatót várnak, de az eseményen mindig jelentős számmal képviseltetik magukat az expatek, azaz a Magyarországon rövidebb-hosszabb ideje élő külföldiek, valamint a diplomáciai testületek tagjai is. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat