napja 
 

Érdi Tamás újra Budapesten koncertezik (Programajánlók - Muzsika)
Érdi Tamás újra Budapesten koncertezik

Húsvét kedden, április22-én egy különleges koncerttel kedveskedik rajongóinak Érdi Tamás a Zeneakadémia nagytermében, ahol meghívott vendége Miklósa Erika operaénekes lesz.

„ A fellépés első részében Mozart, Beethoven és Brahms variációin keresztül jutok el a bartóki improvizációkig, s a szünet után két csodálatos szonátával zárom a koncert lüktető vibrálását”- mondta lapunknak a zongoraművész.

A Shakespeare Viharjáról elnevezett d-moll Beethoven-szonáta és az 1823-ban komponált Schubert-szonáta előtt, a szünet előtt kamaramuzsikusként is megmutatkozik a 33 éves, Prima Primissa-díjas művész: Schubert, Bartók Béla és Kodály Zoltán-dalok zongoraszólamát fogja játszani a Kossuth- és Liszt-díjas Miklósa Erika partnereként, akivel 15 éve már zenéltek együtt.
Érdi Tamás, akiről Szabó Magda mondta, hogy „Én csak írni tudok, de Tamás ujjaival az Isten üzen”, egy hibás inkubátor következtében elvesztette a látását, de tanárai egy speciális módszerrel „láthatóvá” teszik számára a kottát. 15 éves korától fogva koncertezik, fellépett a Carnegie Hallban, a Lincoln Centerben. Játszott Szibériában, Libanonban, Amerika, Kanada és Európa számos nagy városában. Varsóban, a Chopin szobor alatt, több alkalommal 4000 embernek zongorázott.

Fejes Imre

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat