napja 
 

Szinglik paradicsoma, stájer módra (Utazás - Ajánló)
Szinglik paradicsoma, stájer módra

Csak szingliknek – hirdeti a kezemben lévő kis üveg, amelyben – milyen meglepő – single malt whisky lapul… De ezen a poénon túl a sógorok, azaz az osztrák-magyar határhoz legközelebb lévő Steiermark színes tavaszi-nyári programpalettája meglepően sok ötlettel, kreativitással és empátiával várja az egyedül vagy gyerekkel érkező hölgyeket, ugyanúgy, mint a családokat.

 Közösen főzünk, közösen biciklizünk

 A tartományt egyre jobban szeretik a magyarok: honfitársaink 2,9 százalékkal többen látogattak ide tavaly, mint 2012-ben, a vendégéjszakák száma pedig 10,5 százalékkal nőtt – hangzott el a csütörtöki sajtótájékoztatón Erich Neuholdtól, a Stájer Idegenforgalmi Hivatal új vezetőjétől. De nemcsak a magas hófödte csúcsok és a sízés miatt választják úti célul sokan Ausztria eme régióját, hanem az egyre színesebb program-kavalkád miatt is. A csomagok kidolgozói azokra is gondoltak, akik a társaság miatt kelnek útra: nekik szól például a közös e-bike túra, a közös főzések is. Speciális ajánlatok várják a gyermekes vagy kutyás szingliket is.

 Udvarló-riasztó tanácsok

 A boldog szingliknek, akik ezután is egyedül szeretnék élvezni az életet, külön kézikönyv szolgál praktikus tanácsokkal. Az ironikus hangvételű könyvecske azt az utat mutatja meg, hogyan lehet élvezni a szingli létet: például ruházkodási tippek is találhatók a könyvben, amelyek segítenek távol tartani a potenciális udvarlókat. A www.hochsteiermark.at honlapon erről többet is megtudhatunk.

Az osztrák marketing szakemberek ötlettára kimeríthetetlen: idén például különösen jeleskednek a kulináriában, és ez természetesen egyaránt szól az egyedül vagy családdal érkezőknek.

Aki akarja, a bioborokkal ismerkedhet, e témakörben speciális borkóstolókat is tartanak. Akik a biogazdálkodással akarnak megismerkedni, 20 biogazdaságot látogathatnak meg. 

Vegán, vegetáriánus és bio

 A dél-stájer borút mentén található borozókban – buschenschankokban – már vegán és vegetáriánus uzsonnát is kínálnak a látogatóknak.

Grazot, mint az ínyencek fővárosát is hirdetik, ami jelzi, hogy nemcsak a szokásos klasszikus osztrák menüsort kóstolhatjuk itt végig. A kulináris rendezvénynaptár fénypontja augusztus 16. Ezen a csodálatos késő nyári estén a szabadban terítik meg a hosszú díszes asztalt, a város patinás épületei előtt. Tavaly 700 vendég evett-ivott a hosszú asztal mellett.

 Kóstoló séták és fesztiválmenük

 A kulináris városnéző túrák egész évben zajlanak. A jelszó: kóstolni és sétálni, a söröktől a szezonális finomságokig. Még mindig gasztronómia, de most kultúrával egybekötve: 12 étterem kínál koncertkezdések előtti háromfogásos stájer fesztiválmenüt, egységesen 25 euróért.

                                                                                            Elek Lenke

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat