napja 
 

Kékfrankos MOST! (Gasztronómia - Ivás)
Kékfrankos MOST!

Idén áprilisban először indul tematikus hónap  hazánk legelterjedtebb kékszőlő-fajtája, a kékfrankos jegyében. A Kékfrankos MOST!, egész hónapig tartó programsorozat, amelynek keretében szerte az országban borkóstolókat, borvacsorákat tartanak majd, figyelmet szentelve e sokszínű szőlőfajtának. A legtöbb kékfrankost felvonultató kóstolóra aBoscolo Budapestben kerül sor április 30-án, a négynapos pihenést megelőzően.

A Kékfrankos MOST! programsorozatot a Winelovers csoport szervezi, amely már olyan rendezvényeket tudhat maga mögött, mint az Olaszrizling Október és a kilencedik Magyar Borok Bálja. A Kékfrankos MOST! tavaszi eseményeit ősszel az Olaszrizling Október második kiadása, valamint novemberben az első ízben megrendezett Bordó Blendköveti majd.

A Boscolo Budapest termeiben lezajló Nagy Kékfrankos Kóstoló egy egész napos, kékfrankosra épülő program. A nap legfontosabb eseményének az a sétáló kóstoló számít, amely 14-22 h között rendeznek meg. Erre a hazai borászokon túl osztrák vendégeket is várnak. Azok számára, akik alaposabban is szeretnének elmélyülni a szőlőfajtában, ültetett mesterkurzusokkal készülnek, amelyeket hazai és külföldi szakértők vezetnek.

A Kékfrankos MOST! tematikus hónapról tájékozódhat a program weboldalán: www.kekfrankosmost.hu.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat