napja 
 

Mutasd az arcod, és megmondom ki vagy! (Egészség - Egészség)
Mutasd az arcod, és megmondom ki vagy!

Tudta, hogy 70 százalékban az arcunk határozza meg, milyen véleményt alkotnak embertársaink rólunk? Legalábbis ezt állítja Nancy Etcoff, a Harvard Egyetem pszichológusa.

Egyes kutatások szerint a szépség iránti fogékonyságunk genetikailag kódolt. Az persze már más lapra tartozik, hogy korok és országok szerint is változnak a szépségideálok.

 Az idő múlásával az arc bőre is öregszik, ezt mindenki tudja. Ám ezen lehet segíteni, ha valaki nagyon szeretné és meg is tudja fizetni. Egyes szakmákban - főleg a nőknek - szinte kötelező fiatalnak lenni, ami a XX: és XXI. század kényszere. 

Az Álomarc Klinika a minap három különböző korosztályhoz tartozó hölgyet hívott meg egy arcdiagnosztikai tanácsadással egybekötött arcfiatalító kezelésre, hogy bemutassák, milyen ráncokat lehet eltüntetni, hogyan lehet a fogyás következtében megnyúlt arcot „felemelni”.Az esztétikai beavatkozások külföldön már jobban elterjedtek, mint itthon, sokan nem is tudnak róla, hogy ismét olyan lehet az arcuk, mint egy tíz évvel ezelőtti fényképen.

A klinika vezetője, dr. Petrohai Ágnes öt évig élt Londonban ahol a nemzetközileg elismert  Chelsea and Westminster NHS Hospital főorvosa volt.

A genetikai adottságok, a dohányzás, a helytelen táplálkozás, a stressz, a gravitáció, no meg az idő múlása eredményezi, hogy a bőr megereszkedik. Arcunkon 44 különböző aktív izom működik, amelyek már fiatal korban is mély ráncokat okozhatnak. Ezért az esztétikai kezelés igénye – elsősorban a hialuronsavas feltöltés és a botox  - nem is annyira korfüggő, mint gondolnánk – mondta a főorvosnő a sajtótájékoztatón. Az ötveneseket általában öt, a hatvanasokat tíz évvel lehet fiatalítani. Az eredmény hosszú évekig fenntartható.

Nagyon fontos, hogy a lehető legújabb, legkorszerűbb eszközökkel és anyagokkal dolgozzon   az orvos. A hialuronsavas feltöltés is magyar találmány, mint oly sok más a kozmetikában, Balázs Endre magyar tudós az ötvenes években végzett kutatásainak köszönhetően.

Elek Lenke

Képünkön dr. Petrohai Ágnes

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat