napja 
 

Budapesti Tavaszi Fesztivál (Programajánlók - Kultúra)
2014. március 21. - április 6.
Budapesti Tavaszi Fesztivál

Generációk, műfajok, helyszínek és a kulturális turizmus irányába is nyitni kívánó, megújult Budapesti Tavaszi Fesztivál várja a látogatókat 2014. március 21. és április 6. között. Budapest kulturális arculatát a művészeti intézmények összehangolt, együttes programkínálata határozza meg, így az eseménysorozat idén komplex városfesztivállá alakul.

Idén közel félszáz helyszínen zajlanak majd az események: a Művészetek Palotája és az Operaház mellett a felújított Zeneakadémia, a Budapest Music Center, a Millenáris, a Bálna, az újonnan megnyíló Vigadó, a Nemzeti Színház és a fővárosi színházak, múzeumok is kiemelt programhelyszínek lesznek. Budapest éppúgy szól a tradícióról, mint a meghökkentően izgalmasról, a fesztivál szinte az egész várost birtokba veszi, ez idő alatt a legváratlanabb helyeken bukkannak fel zenészek, táncosok, különleges installációk, performanszok, amelyeknek akár a nézők is részévé válhatnak.

2014-ben igazi program-kavalkád várja az érdeklődőket: komoly- és kortárs zene, opera, jazz, pop, világzene, tánc, újcirkusz, színház és kiállítások, de még a divat és a sport is része a kínálatnak. A Budapesti Tavaszi Fesztivál különlegességét fokozza, hogy e két hét alatt 6 világpremier, 18 magyarországi bemutató valamint további 3 színházi premier lesz, és közel 20 olyan társulat és produkció érkezik Budapestre, amelyek először mutatkoznak be Magyarországon. A szabadtéri és ingyenes rendezvényekkel együtt több mint 170 esemény zajlik majd a fesztivál 17 napja alatt, a legalacsonyabb jegyár 1000 Ft, a legmagasabb 19 900 Ft. 

A Budapesti Tavaszi Fesztivál teljes programkínálata a www.btf.hu oldalon olvasható.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat