napja 
 

Kiállítás nyílt a PsychArt24 festőmaraton legjobb alkotásaiból (Programajánlók - Kultúra)
Kiállítás nyílt a PsychArt24 festőmaraton legjobb alkotásaiból

Kiállításon szerepel az a 60 alkotás, melyet art brut művészek készítettek a negyedszerre megrendezett PsychArt 24 órás festőmaraton alkalmával. A több mint 400 alkotás közül egy szakmai zsűri választotta ki a legjobbakat, melyeket február 5-étől a közönség is megismerhet.

Nem volt könnyű dolga a PsychArt24 zsűrijének, hiszen a negyedik alkalommal megrendezett festőmaraton eddig nem látott számú festeni vágyó amatőr és profi, egészséges és mentális vagy pszichiátriai betegséggel élő (art brut) művészt vonzott a Semmelweis Egyetem Elméleti Oktatási Központ aulájába. Az elkészült közel 430 alkotás közül a képzőművészekből álló zsűri 60-at választott ki, melyeket február 5-étől bárki megtekinthet a  Darvas Galéria Pannónia utcai kiállítótermében.

„A szeptemberi festőmaraton minden várakozásunkat felülmúlta: majd’ 300 fő regisztrált a 24 órás rendezvényre, és több, mint 400 kép készült. Így nem csoda, hogy a zsűri nehéz helyzetben volt, amikor a legjobb 60 képet kellett kiválasztania. Olyan szakemberek válogattak az alkotások közül, mint Bereczky Loránd, a Magyar Nemzeti Galéria nyugalmazott igazgatója, Gaál József festőművész, a Magyar Képzőművészeti Egyetem docense, Beke László művészettörténész és Köllő Miklós, az Újbudai Kulturális Intézet művészeti vezetője. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat