napja 
 

Havon szállni élvezet (Utazás - Ajánló)
Havon szállni élvezet

Havon szállni élvezet

Sokan esküsznek az olasz síterepekre, ami nem csoda, hiszen különleges élmény bejárni a Dolomiti Superskit. A világ egyik legnagyobb pályarendszere Dél-Tirol gyönyörű városkáit köti össze 2200 m-nél is magasabb hágókkal és 12 síközponttal. A hatalmas terület rendkívül nagy választékot kínál, ezért itt mindenki – a kezdőtől a síbajnokig – megtalálja a számára legideálisabb pályát. A Superski bérlettel az egész, 1227 km-es pályát be lehet járni. A havas terepek hátterét a kopár, de meleg színekben pompázó Dolomitok adják. A 3000 m-es sziklacsúcsok rózsaszínű, alkonyati ragyogása rendkívülivé teszi a síélményeket. Külön élvezet a Sella Ronda megtétele is, amely nem más, mint egy 30 km-es síkörhinta. Közben a 3154 m-es Piz Boé hegycsúcsban, a Sella Ronda impozáns és robosztus sziklatömbjeiben, négy hágó és megannyi völgy festői szépségében gyönyörködhetünk. Két különböző útvonal választható, többségükben kék és piros pályákkal. A pályarendszer egy közepes tudású síző számára is kb. 4-5 óra alatt körbe sízhető.

Persze nem csak síelni vagy snowboardozni lehet a pályákon. A sífutókat 130 kilométer hosszú pálya várja, de lehet szánkózni és helikopteres síelésre is megvan a lehetőség. A sípályákat éjszaka kivilágítják, így ki lehet próbálni az éjszakai síelés különleges élményét is. Fenn, a pályák mellett a Faloria lejtőnél 2100 méter magasan a deszkásoknak külön park van kialakítva, boardercrossal, ugratókkal, buckapályával is. Síelés után számos szórakozási lehetőség kínálkozik a síközpontokban és a kisvárosokban: van korcsolyapálya, jégteke, uszoda, szauna, fedett teniszpályák és természetesen sok-sok szórakozóhely, bár, hangulatos trattoria és persze számtalan pizzéria. Érdemes betérni hegyi falvakba is, ahol az a szokás, hogy amikor novemberben először száll 0 fok alá a hőmérséklet, hatalmas szálfákat szállítanak az erdőből a főtérre. A csupasz fenyőtörzsekből 10-15 m magas állványt ácsolnak össze, melynek tetejére szivattyúval felnyomják a vizet. Ez lefolyva ráfagy a fára, és az egész alkotmány óriási jégszoborrá dermed. A szobrot esténként színes reflektorokkal világítják meg, így az idelátogató rögtön mesevároskában érezheti magát.

Tippek, információk

A Dolomitok Budapesttől való távolsága 750-850 km. A Dolomiti Superski pályarendszer több mint 1200 km-es hosszából 1100 km hóágyúzott. 65 kabinos, 213 ülőszékes- és 206 húzólift szállítja a síelőket a csúcsokra. A pályák magassága: 1060-3270 m. A 6 napos síbérlet ára időszaktól függően felnőtteknek  186-233 €, gyerekeknek 8 éves kor alatt ingyenes, 8-16 éves kor között 168 -210 €, 65 év fölöttieknek 130-163 €. A szállások ára szintén az időszaktól függ, pl. ***-os, 5 fős apartmanban, 7 napra, ellátás nélkül 47 000 Ft-tól/fő.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat