napja 
 

Valentin napi afrodiziákumtúra (Gasztronómia - Evés)
Főző- és süteménykurzus Kolonics Zoltán kreatív cukrásszal
Valentin napi afrodiziákumtúra

A Valentin nap szimbolikus jelentőségű, figyelmeztet, hogy szeretni, figyelni, gondoskodni ugyan egész évben érdemes, ámde eme napon egy kis extra csábítás, csók&bók is beleférhet! Tehetjük ezt kicsit furfangosabb, nőiesebb módon, az afrodiziákumok jegyében. A Napsugár Életház idén Budapest legpatinásabb cukrászdájának kreatív cukrászát, Kolonics Zoltánt csábította el egy főzőkurzus erejéig február 8-ra, hogy az afrodiziákumokat felsorakoztató menü közös elkészítésével izgalmat csempésszen a résztvevők mindennapjaiba.

Nem új keletű megfigyelés, hogy bizonyos ételek, növények és illatok serkentik vagy felkeltik a szexuális vágyat. Az afrodiziákum szó eredete Aphrodité, a szerelem istennőjének nevéhez kötődik, aki a tengerből kiemelkedve egy kagylóban látta meg a napvilágot, és akinek léptei nyomán a legenda szerint olyan növények és virágok nőttek ki, melyeknek fogyasztása fokozza a vágyat. Szinte minden kornak és minden népnek voltak afrodiziákumai. A gránátalma vágykeltő hatásáról a Káma-Szútra is említést tesz, a maják és az egyiptomiak előszeretettel alkalmazták a mézet, és a legenda szerint Casanova 50 osztrigát fogyasztott el reggelente, hogy ez a klasszikus vágyfokozó is segítse mozgalmas szerelmi életét. A legtöbb vágykeltő hatással bíró fűszert és növényt megtaláljuk konyhánkban, azonban február 8-án 10-15 óra között azt is megmutatja Budapest legpatinásabb cukrászdájának kreatív cukrásza, hogy hogyan kell gyorsan és könnyen elkészíteni őket.

Kolonics Zoltán több izgalmas, vágyfokozó mennyei manna közös elkészítésével is készül a résztvevőknek, melyek között többet a helyszínen fogyasztanak el, valamint készülnek édességek a kedvesnek, hogy Valentin nap éjszakája biztosan csodásan teljen. A kreatív cukrász mindent együtt készít majd a résztvevőkkel, beavatja a kíváncsiskodókat a csoki temperálás titkába, és aki eddig nem tudta, hogy mi fán terem a financier és a ganache, annak is izgalmas utazás lesz a főző és sütőkurzus. A zeller felfrissíti a fáradt férfi minden porcikáját és a népi hagyományok szerint növeli szexuális étvágyát. A csokoládét évszázadok óta afrodiziákumként tartják nyilván - endorfinokat – „boldogsághormonokat” szabadít fel! Ha pedig megbolondítjuk egy kis chilivel vagy gyömbérrel, az extra tűz garantált!

 Menü

Welcome drink: 
Alkoholmentes "rum"puncs 
 
Zellerkrémleves sajtos pirítóssal
Gránátalmás pohárkrém financier-rel, habcsókkal, gyümölcsökkel, fehércsokis ganache, vanília habbal
 Kakaós Maca "kávé" kesudióval és chilivel

Hazavihető ajándék:

Csokiba mártogatott gyömbér és füge

Natúr és gyömbéres szívecske csoki 


 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat