napja 
 

Bruno & Bruno ? magyaros ételek újragondolva (Gasztronómia - Evés)
Bruno & Bruno ? magyaros ételek újragondolva

Jó néhány hónapja megnyitott már a Hegyvidék bevásárlóközpontban a Bruno & Bruno, híre immáron nemcsak a kulináris élvezetek rajongóinak körében terjed. A környék lakói és dolgozói közül is sokan ide járnak ebédelni, a 4-5000 forintos menüárak ellenére. Az ár kiváló minőséget takar. „Csak friss és ellenőrzött minőségű, adalékanyag-mentes élelmiszereket szerzünk be, kizárjuk a hormon- és génkezelt összetevőket” – meséli a tulajdonos, Herczeg Zoltán, aki a méltán közkedvelt székesfehérvári 67es vendéglő után itt nyitotta meg első fővárosi éttermét. Az étlap egy része is ismerős lehet a fehérvári törzsközönségnek, élükön a sokszorosan díjazott 67-es rántott szelettel. A Fledermausból (denevérnek a sertéscomb közepén lévő, puha húsrészt hívják) vágott szeleteket japán panko morzsában sütik ki, lassú tűzön, mellé a korszerűség jegyében zöld saláta a köret. Újragondolt jó néhány magyar klasszikus is, a véres hurka például, ami karikára vágva, kirántva érkezik, vagy a jó ízes, gazdag húsleves is, amelynek betéte kifilézett, felgöngyölt csirkecomb. A köretek és a fogások összeállítása sem a megszokott – épp ezt értékelik az étlapban az ínyencek. Apropó étlap: a szokottnál kevesebb a helyesírási és nyelvhelyességi probléma, de el kéne dönteni: magyarítunk-e mindent (és akkor miért "magyarítottuk" tovább a borsmustárt rukkolára, így, két k-val?), avagy megtartjuk a gasztronómiában ismert és elfogadott idegen kifejezéseket. Itt a kép vegyes, ami zavaró.

Vissza tehát a köretekhez: a mangalica szűzpecsenyéhez szalonnás-mogyorós kelkáposzta dukál, a párolt marhához puliszka és gyömbéres sárgarépa. Az Angus marha valóban Argentínából érkezik, a desszertekhez a csokoládét Franciaországból importálják. Itt álljunk is meg egy pillanatra: a desszertek világszínvonalúak. Világszerte jegyzett francia gourmet restaurant-ban sem ettem jobbat. Herczeg Zoltán helyében a cukrász nevét is feltüntetném az étlapon. A túrógombóc könnyebb és levegősebb, mint azt bármely nagymama el tudta volna készíteni az ántivilágban. A mákos guba még megjelenésében sem hasonlít arra, ami erről a december 24-i meleg, házi desszertről eszünkbe jut, a somlóiról nem is beszélve. Habcsók gömbben érkezik (képünk), benne minimális a piskóta, ami elmondhatatlanul finom, tokaji aszúval bolondított vaníliás krémben úszik. Csak ezért az egyért is érdemes átkelni Budára. További információk: http://brunobruno.hu/

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat