napja 
 

A Corinthia Hotel Budapest újranyitásának 10. évfordulóját ünnepli (Szépség - Divat)
A Corinthia Hotel Budapest újranyitásának 10. évfordulóját ünnepli

A Budapesti Világkiállítás alkalmából 1896-ban megnyílt Grand Hotel Royal teljes körű átalakításával 2003-ban létrejött Corinthia Hotel Budapest fővárosunk legrégebbi és egyik legnagyobb ötcsillagos szállodája.A hotel 2003-as újranyitására emlékező rendezvénysorozat részeként bemutatták Hrivnák Tünde divattervező egyedi tervezésű szállodai formaruháit.

A tíz éves évforduló kapcsán most bemutatott új szállodai formaruhák üzenete is a régi korok és az új idők értékeinek összefonódását jelzi. Hitelesen tükrözi a Corinthia Hotel Budapest hagyományt és innovációt ötvöző filozófiáját - tradicionális értékeket megtartva újítóként tervezni a jövőt. A hagyományainkat innovatív módon megjelenítő új formaruhák Hrivnák Tünde divattervező alkotásai, aki arról ismert, hogy elegáns öltözékeit eredeti, kézzel hímzett magyar motívumok díszítik, így őrizve meg a kézműves manufaktúra bonyolult hagyományait, értékeit. A Corinthia Hotel Budapest egyedi tervezésű formaruháin megjelenő minták nemzeti kultúránk egyedi jelképei - általuk a szállodába érkező külföldi vendégek közvetlen kapcsolatba kerülhetnek hagyományainkkal.

Amikor a szálloda vezetősége megkeresett és megbízott az első egyedi tervezésű kézzel hímzett formaruhák tervezésével, a ruhák díszítése kapcsán az első gondolatom az ó kalocsai motívumvilág volt. Kultúránk legrégebbi mintáit az egyszínű hímzések jellemzik. Mivel személyes találkozáskor az első benyomást az öltözékünk közvetíti rólunk, nagyon fontos üzenetet hordoz. Az általam megálmodott Corinthia formaruha kollekcióra a visszafogott elegancia és stílusosság lett jellemző, amely harmonizál a szálloda elegáns belső enteriőrjével. A ruhák magas minőségű gyapjúszövetből, valamint természetes alapú pamut anyagokból készültek. A klasszikus vonalvezetésű öltözékeket a kézi hímzésű aprólékos paszpól díszítések teszik valóban egyedivé.” – mondta Hrivnák Tünde divattervező.


 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat