napja 
 

Muffin szoknyától a bugyor táskáig (Szépség - Divat)
Q. A. S. őszi bemutató
Muffin szoknyától a bugyor táskáig

A Qualitat Alkotói Szalon – Q. A. S.,  őszi bemutatóján Szilágyi Eszter „Suttogo” ruhái mellett, Hajas Annamária „ELEGANNIE” táskái vonultak fel, összhangot, színes hangulatot kölcsönözve.

 A Qualitat Alkotói Szalon családias hangulatú, őszi rendezvényének két alkotója: Szilágyi Eszter és Hajas Annamária, akik a teljesen egyéni látásmódjukat képviselve, mégis egymás munkáját inspirálva készítették el ruháikat és táskáikat. A két szemléletet ötvözve alakították ki a ruha és a hozzá illő táska kombinációt, hiszen mindketten vallják, hogy a ruha és a táska közötti összhang adja meg a végső stílust. A közös munka, tervezés, együttgondolkodás végeredményeként készült el az anyaghasználatban meg nem alkuvó, hagyományos és szokatlan formák párosításával kombinált egyedi kollekció.

 A bemutatott ruhákon a Suttogora jellemző Haut Couture különlegesség, a szalaghímzés ugyanúgy fellelhető, mint a sima és a rusztikus felületű anyagok párosítása, mely optikai játékot ad az öltözetnek. A bátor anyaghasználat: a taft, organza, tüll, muszlin, rugalmas bársony, kordbársony, csipke és a flitteres műszőr teszi a ruhákat igazán érdekessé. Mindegyik ruhát egytől-egyig a kézimunka, a sok hímzés, a női vonalakat kihangsúlyozó szabásvonal és a gondos kidolgozás jellemzi. A ruha nem csak egy darab textil, önálló élete van abban a pillanatban, amint az a viselőjével összhangba kerül. Ennek az összhangnak a megteremtése az, amit feladatomnak tekintek – mondja Eszter.

A felvonultatott ELEGANNIE táskák kifejezetten a ruhák mellé készültek. A merész formák, méretek, színek, anyagok mind-mind tervezőjük kreativitásáról árulkodnak. A muff jellegű, a boríték, a henger alakú, az „A” vonalú extra szabású, a klasszikus vonalvezetésű táskák mind formájukkal; mind a textilbőr, a vékony szövet, a mikrokord, a cordura, a műszőr anyag kombinációjukkal illeszkednek a ruhák stílusához. Annamária szerint egy táska sok mindent elárul a tulajdonosáról. Nyitott szemmel járok a világban, folyamatosan keresem az összefüggéseket, vajon miért éppen olyan az a táska a hölgyek oldalán, amilyen. Célom, hogy ismerve a leendő tulajdonost kitaláljam, mi az, ami illik hozzá, mi az, ami az egyéniségét kiegészítheti, megmutatja, ha táskáimat viseli – mondja Annamária.

 A Q. A. S., a klasszikus, „boldog békeidők” jellegzetességeivel és a modern, korszerű stílusjegyek keveredésével kíván hátteret nyújtani a művészek és alkotók számára, munkásságuk bemutatásához. Teret kíván adni az egyénileg már évek óta a divat, az öltözködés, és a rokon szakmákban dolgozók munkáinak bemutatásához, és ügyfélkörük bővítéséhez.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat