napja 
 

Vonattal Ferihegyre (Utazás - Hírek)
Vonattal Ferihegyre

Továbbra is érdemes vonattal utazni a budapesti repülőtérre. A MÁV-START kényelmes, és gyors eljutási lehetőséget biztosít utasai számára vidékről és akár Budapest belvárosából is a Liszt Ferenc Repülőtérre. A Nyugatipályaudvarról a nap bizonyos időszakaiban akár öt percenként, de átlagosan 15-20 percenként indulnak vonatok Ferihegy megállóba, a 18 kilométeres távolság így 20 perc alatt is megtehető. Az egyes fuvarozási szolgáltatók több ezer forintos transzfer áraival szemben a vasúttársaság a Nyugati pályaudvarról 370 Ft-tól kínál vonatjegyet és kedvezményes 300 Ft-os repülőtéri buszjegyet az utasok számára, amellyel közvetlenül a repülőtér 2A és 2B termináljához érkezhetnek.  

A MÁV-START és a Budapesti Közlekedési Központ korábbi együttműködése alapján váltható Ferihegy vasúti megállóhelytől érvényes 300 Ft-os repülőtéri jegyet a vonattal utazók már utazásuk kezdetén a gépi menetjegykiadást biztosító vasúti pénztárakban megvásárolhatják. A buszjegyek kizárólag a Ferihegy megállóhely melletti buszmegálló és Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtér 2-es terminál végállomás között érvényesek a BKV 200E-s (nappali és) 900-as (éjszakai) buszjáratain.

A Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre utazáshoz nem csak Budapest felől érdemes a vasutat választani, mert InterCity- és gyorsvonatokkal többek között Miskolcról, Nyíregyházáról, Debrecenből, Hajdúszoboszlóról, Szegedről, Kecskemétről és Szolnokról átszállás nélkül lehet eljutni Ferihegy megállóhelyre.

A ferihegyi vonatok menetrendjéről és a kedvezményes buszjegyről részletes tájékoztatás a vasúttársaság honlapján, a www.mav-start.hu oldalon található, illetve a MÁVDIREKT telefonos ügyfélszolgálat 06 (40) 49 49 49-es telefonszámán kérhető

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat