napja 
 

Új dalokat játszik a Zöld Pardonban az Európa Kiadó (Programajánlók - Muzsika)
Új dalokat játszik a Zöld Pardonban az Európa Kiadó

Új dalokkal jön a Zöld Pardonba az Európa Kiadó

Több mint 20 év után új lemezzel jelentkezik a ’80-as évek legendás magyar underground zenekara, az Európa Kiadó. A banda egy igazi, pénztárcakímélő szabadtéri bulival vár mindenkit a Zöld Pardonba, ahol az új anyagról is ízelítőt kaphat a nagyérdemű augusztus 16-án, pénteken este.

 Talán senkinek nem kell bemutatni az 1981-ben, a kultikus URH romjain alakult Európa Kiadó zenekart, amelyik elindulása után rövid idő alatt az alternatív szcéna meghatározó együttese lett, majd később a magyar underground valódi ikonjává vált. A zenekar 1994-től szüneteltette működését, majd 2004-től már elszórtan ismét adtak koncerteket, de kizárólag a ’80-as, ’90-es évek szerzeményeiből álló repertoárral. Idén azonban néhány tagcsere után a zenekar újra aktivizálta magát, olyannyira, hogy ebben a felállásban - 1992 óta először - egy vadonatúj album munkálatainak is neki kezdtek. A készülő, „Annak is kell” című anyagról több dalt is elhoz majd a ZP-be a csapat augusztus 16-án, péntek este 20 órai kezdettel.

- Folyik a nyári turnénk, de eddig főleg olyan helyeken, rendezvényeken játszottunk, ahol ha nem is drága, de sokaknak már költségesnek számító jegyárakkal kellett számolnia a közönségünknek. Így a Zöld Pardon – ahol egyébként először játszunk majd a zenekar fennállása óta – tökéletes választásnak bizonyult abban a tekintetben is, hogy amellett, hogy egy igazi, nyári, szabadtéri Európa Kiadó bulit tudunk csinálni, még a belépő is abszolút a pénztárcabarát kategóriába tartozik. Ami pedig a zenei oldalát illeti, előadunk majd néhány dalt az éppen készülő új albumról, ami a közeljövőben meg is jelenik, „Annak is kell” címmel. Természetesen a régi, jól ismert számaink is felcsendülnek majd augusztus 16-án, pénteken este a Zöld Pardonban – mondta Menyhárt Jenő, a zenekar énekese és vezetője.

A belépő a koncertre 600 Ft.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat