napja 
 

Új Budapest-Moszkva járat szeptembertől (Utazás - Hírek)
Új Budapest-Moszkva járat szeptembertől

Wizz Air új, Budapest-Moszkva járatot indít 2013. szeptember 23-tól – jelentette be a cég vezérigazgatója, Váradi József. Az új járat kezdetben heti öt napon szállítja majd az utasokat a Vnukovo repülőtérre. Moszkva 4 repülőtere közül azért esett a választás Vnukovóra, mert ez fekszik a legközelebb a városközponthoz, amivel közvetlen  vasúti összeköttetése van.  

Váradi József elmondta, alacsony, 10 990 forinttól kezdődő jegyáraikkal igyekeznek korrigálni a piacon kialakult túlzott árszínvonalat, amelyet az Aeroflot teremtett a Malév megszűnése után.Több pozitív hatás is várható az új járattól: a jelenleginél kedvezőbb indulási és érkezési időpontok, és az árak csökkenése a versenyhelyzet megjelenése miatt, valamint a két ország közti kereskedelmi és üzleti kapcsolatok fellendülése,  a turizmus bővülése.  Ez különösen fontos, mivel  már most is a negyedik legtöbb turista Oroszországból érkezik,  ők évente több mint 600 ezer vendégéjszakát töltenek a hazai szálláshelyeken. 

A Wizz Air „Irány Kelet” terjeszkedése az elmúlt évben már olyan útvonalakkal gazdagította a Budapestről alacsony árakon elérhető célországok körét, mint Ukrajna, Izrael, az Egyesült Arab Emirátusok, Azerbajdzsán, Törökország és Egyiptom. Ebbe a sorba illik bele a régóta várt, Magyarországot és Oroszországot összekötő járat. A járatok egyelőre hétfői, szerdai, csütörtöki, pénteki és vasárnapi napokon közlekednek, a jegyek már most megvásárolhatók a légitársaság honlapján (wizzair.com) 10 990 Ft-tól (egy útra, adókkal együtt).

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat