napja 
 

Ingyenes programok Győrben és Budapesten a Nemzetközi Duna Napon (Programajánlók - Kultúra)
Ingyenes programok Győrben és Budapesten a Nemzetközi Duna Napon

A Nemzetközi Duna Nap alkalmából június 28-án Győrben, június 29-én pedig Budapesten várja a családokat ingyenes programokkal a Danube Flow - Hív a Duna! kezdeményezés. A folyót népszerűsítő események között tudományos-ismeretterjesztő feladványok, vizasimogatás, krimijáték, tánc, színház és koncertek is szerepelnek.

 Idén két városban, Győrben és Budapesten ünnepli meg a Nemzetközi Duna Napot a tavaly indult Danube Flow – Hív a Duna! vállalati-civil kezdeményezés, amelynek célja a Duna értékeinek népszerűsítése és védelme. Győrben a város koordinálásával, helyi intézmények együttműködésében évek óta megrendezik a Nemzetközi Duna Napot, amelyhez idén két programmal kapcsolódik a Danube Flow – Hív a Duna! eseményeit szervező civil szervezet, a Mindspace Nonprofit Kft is. A családok június 28-án, pénteken 15 és 18 óra között a győri Baross Gábor úti Csónakos szobornál kipróbálhatják a „Meríts a Dunából! - ha szomjazod a tudást” című, tudományos-ismeretterjesztő játéktár főbb elemeit, valamint megnézhetik Jaskó Bálint színművész interaktív előadását, A vízcsepp életét.

A Danube Flow – Hív a Duna! programsorozat szervezői másnap,  június 29-én, szombaton 14 és 18 óra között a budapesti Kopaszi gáthoz várják az érdeklődőket. Az öbölben a családok egy három állomásból álló verseny során PET palackból készíthetnek kishajót, sőt akár mini-árvízzel is kísérletezhetnek, valamint totón és krimijátékban is részt vehetnek. A Duna egyik őshonos halát, a vizát nemcsak kirakós játék segítségével ismerhetik meg, hanem egy medencében meg is lehet simogatni néhány élő példányt. A délután folyamán a Sanké Percussion Group, a Mrs. Columbo együttes és Petruska András gitáros-énekes ad koncertet a Kopaszi gáton. A programok Győrben és Budapesten is ingyenesek. 

Részletek: www.hivaduna.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat