napja 
 

12 hónapra elköszönt a Tankcsapda a budapesti nagyszínpadoktól (Sztárok - Interjúk)
12 hónapra elköszönt a Tankcsapda a budapesti nagyszínpadoktól

Június 14-én lépett fel Budapesten idén utoljára önálló koncerttel a Tankcsapda zenekar, a Soproni által életre hívott Optimizmus Napján. Ezzel az együttes 12 hónapra elköszönt a fővárosi nagyszínpadoktól, és ezt a sörmárkával karöltve nagyszabású eseménnyel ünnepelték. Sőt a Budapest Parkban, a főváros legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén lehetőséget biztosítottak egy feltörekvő rockbandának is a bemutatkozásra.

Vendégzenekarnak bárki jelentkezhetett egy demóval, és a felhívás 3 hete alatt 395 együttes élt is a lehetőséggel. Rengeteg ígéretes zenekar küldött be zeneszámot, a nyertes bandáról pedig csakis a Tankcsapda tagjai döntöttek. A beérkezett felvételek többszöri meghallgatása után végül egy váci együttes, a Rocken Dogs mellett tették le a voksukat, így ők léphettek fel sokezer ember és a sajtó képviselői előtt a június 14-i koncerten a Tankcsapda vendégeként.

„Nagyon örülünk, hogy ilyen sok zenekar vette a fáradtságot és jelentkezett, ilyen mennyiségre azonban nem számítottunk. Közhelyes ilyenkor azt állítani, hogy nehéz döntés volt, de mivel tényleg ez az igazság, nem is tudnánk erre mást mondani. Tényleg sok jó zenekart hallhattunk, amatőröket és profikat, mindenféle rock, metal, és egyéb stílusban. Ebből végül öt maradt a „döntőben”. A választás végül a váci Rocken Dogsra esett. Sok szempontot vettünk figyelembe, és ha egyszerűen kellene megfogalmazni miért pont ők: az old school, csupasz rock n’ roll érzés döntött mellettük….” –nyilatkozták a Tankcsapda tagjai.

A szervezők célja volt, hogy bizonyítsák, bármi lehetséges, megéri pozitívan szemlélni a dolgokat, hiszen ha valaki tehetséges, akkor kinyílhat számára a világ. Éppen ezért a Soproni és a Tankcsapda is reméli, hogy ez a fellépés elindítja majd a zenekar karrierjét. A nyertes Rocken Dogs mellett a döntőbe jutott másik négy zenekart, név szerint: At Night I Fly, Babes in the Wood, Barbears, Cube, is szeretné megjutalmazni a Soproni sörmárka. Így a Rocker Kutyákkal együtt egy éven keresztül heti egy tálca  (alkoholos és alkoholmentes) Soproni sörrel is gazdagodnak, és videójuk felkerül az Innék egy Sopronit Facebook-oldalra is. Így több mint 200 000 ember hallja majd őket.

A Tankcsapda pedig ezzel a koncerttel elköszönt a fővárosi nagyszínpadoktól, hiszen legközelebb 12 hónap múlva, az együttes 25. évét megünneplő látványos önálló koncerttel tér vissza Budapestre

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat