napja 
 

Ipacs Zsolt boraira a Mrs Columbo kínál zenei hangulatot (Programajánlók - Lakoma)
Ipacs Zsolt boraira a Mrs Columbo kínál zenei hangulatot

Ipacs Zsolt boraira a Mrs Columbo improvizál zenei hangulatokat

Április 30-án este 8 órakor ismét Wine Orchestra Party a Hotel Nemzetiben a BORIGO-val közös szervezésben. A Wine Orchestra Party programsorozatban a zene ugyanolyan hangsúlyos. A meghívott művészek a borsorhoz mutatják be a zenei menüt.

A Wine Orchestra Party ötletét az adta, hogy egy jó borvacsora nem lehet egész a bor zamatát még inkább kiegészítő és teljessé tevő ételek nélkül, de nem lehet egész jó zene nélkül sem. Zenét komponálni borra? Kifejezni a borban, a jó magyar borban rejlő életérzést a zenével? Miért ne? A magyar lélek számára a zene a levegő, a bor pedig a tűz. Éltető energiák. A Mrs Columbo zenekar a könnyed jazz műfaját képviseli, Ipacs Zsolt borász pedig egyik borát is róluk nevezte el, így nagyobb a boros kötődés, mint gondolnánk. Nem volt kérdés hát, hogy az ő borai kerülnek terítékre a Wine Orchestra Party következő alkalmával.

Időpont: április 30. 20.00 óra

Helyszín: Hotel Nemzeti Budapest, a Blaha Lujza térnél

A program ára: 6500 Ft/fő.           

Asztalfoglalás : 477-4500


Néhány szó a borokról és a borászról:

Ipacs Zsolt szerint a borral való találkozás minden ember életében egy pici ünnep. Megnyitja a szívet, szabadjára engedi a lelket és egy szempillantás alatt elvarázsol egy olyan világba, ahol barátságok, szerelmek és célok születnek. Fantasztikus érzés visszagondolni, mennyi kellemes órát éltünk meg együtt szeretetben egy borospohárral a kezünkben.Zsolt több mint tíz éve készít borokat. Úgy véli, ennyi idő elegendő volt ahhoz, hogy saját maga és sokak örömére egy stílus rajzolódjon ki a borai által.Hogy mire számíthat, aki kibontja egy borát? Szereti, ha gyümölcsös, egyértelmű ízjegyekkel és könnyedebb savakkal bír. Testes a maga nemében, de a végén nem baj, ha a borász győz. Végtére is a bor van értünk.

A borsor és az ételsor, amivel Zsolt és Márk készül:

  • Vakteszt Cuvée 2011

Csicseriborsó és zöldborsókrém duett jércemellel, pörkölt mogyoróolajjal

  • Ipi Apacs 1 Kékfrankos rosé 2012

Nyúlrilett szarvasgombaolajos, almás zellersalátával

  • Ipi Apacs 2 Pinot Noir rosé 2012

Fűszervaj-trió (cékla, royal szezám, Curry Jaipur)

  • Ipi Apacs 3 Cabernet Franc rozé 2012

Paradicsomos mozzarellanyárs Serrano sonkával, bazsalikomos olajjal

  • Titkos Fegyver Pinot Noir 2011

Epervelő kardamommal, csokoládé kehelyben, egy csepp mákolajjal

  • Mrs. Columbo  Cabernet Franc 2011

Lágy brie sajt szőlőmagolajos, kakukkfüves kenyérkén

 

Néhány szó a zenészekről:

A Mrs. Columbo megmutatja a jazz napos oldalát!  Könnyed, vidám, bohókás, mégis igényes, játékos és kreatív, hiszen a zenekar a rögtönzött zene világából indul ki. Teszi mindezt úgy, hogy a dallamok a nem zeneértő fül számára is ismerősek, hiszen nagyrészt létező ismert dalokat formálnak saját képükre, ám az utóbbi időben  saját számaik is készülnek igazi Mrs. Columbo stílusban, mely ötvözi a jazz, a klasszikus zene, a rock és minden a zenekar számára kedves műfaj sajátosságait. A színpadról jókedv, barátság, összetartozás sugárzik. Szeretik egymást, szeretnek együtt muzsikálni. Dorina, mindig vidám és bájos, de egy szomorú szám közben sírni is tud,  Fanni, mindennek tud örülni és szárnyal zongorázás közben, Zsófi pedig stabilitást és erőt sugároz. A fiú dobost a mai estén otthon hagyják a lányok.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat