napja 
 

Indonézia csodálatos orchideái (Programajánlók - Kultúra)
ORCHIDEA ÉS BROMÉLIA KIÁLLÍTÁS ÁPRILIS 26-28
Indonézia csodálatos orchideái

Indonézia csodálatos orchideái a Vajdahunyadvárban

Ha itt a tavasz, akkor itt az orchidea kiállítás ideje is. Mint mindenévben, idén is várja látogatóit  a tavaszi Orchidea és Bromélia Kiállítás  a Magyar Orchidea Társaság rendezésében. Ebben az évben a társaság Indonézia vadregényes tájain, sűrű erdőségeiben, a vulkánok lábainál és a tengerparton élő szebbnél-szebb orchideákat szeretné megmutatni a nagyközönségnek. Indonézia távol esik hazánktól, szinte a világ túlsó felén található ez a több mint 17 000 szigetből álló egzotikus, gyönyörű ország, a maga páratlan állat- és növényvilágával. A földi Paradicsom hírében álló Indonézia nemcsak ritka állatfajairól híres, hanem káprázatosan gazdag növényvilágáról is. E sok szigetből álló ország több mint 5000 orchideafaj hazája.  Itt fedezték fel többek között a manapság oly népszerű lepkeorchideát, a Phalaenopsist is. Ma már számtalan hibridje elérhető e csodálatos növénynek, amely az évek során sok otthonban szobanövénnyé vált.  A hosszan elnyúló szigetcsoportot változatos időjárási viszonyok jellemzik, megtalálható itt a meleg, párás esőerdő, a monszun övezet, amelyben az esős és száraz időszakok váltakoznak, és vannak magas hegységek is, ahol a hőmérséklet alacsonyabb, a levegő frissebb. Ezeken a tájakon valóban minden adott ahhoz, hogy az orchideák gazdag változatossága kiteljesedjék.   A rizsföldek, a tea- és kávéültetvények szegélyein ott csüngenek a fákon az élénk színű, illatos orchideák, de az igazi, háborítatlan békét és a túlélést a számtalan nemzeti park biztosítja számukra. Ennek a gazdag növénykincsnek egy részét mutatja be a Magyar Orchidea Társaság a tavaszi kiállításán, idecsempészve a távoli Indonézia esőerdeinek hangulatát.  

A csodálatos, színes-illatos orchideákon kívül természetesen az orchideák gondozásával foglalkozó előadásokkal, szaktanácsadással, átültetési bemutatókkal is várja az Orchidea Társaság a kedves látogatókat a Mezőgazdasági Múzeumban, április utolsó hétvégéjén.  Mint mindig, most is lesz lehetőség arra, hogy a látogatók – kedvet kapva e gyönyörű növények otthoni tartásához – a kiállításon jelen lévő hazai és külföldi kereskedőknél beszerezhessék azt az orchideát, amire vágynak.  

Időpont: április 26-28-ig

Helyszín: Budapest, Magyar Mezőgazdasági Múzeum, Vajdahunyadvár

Jegyárak: Felnőtt: 1600 Ft, Nyugdíjas - diák (6-18 éves korig): 1200 Ft Csoportos jegy: (előre bejelentett min. 15 fő) 1200 Ft Családi jegy: (2 felnőtt + 2-3 gyermek): 4400 Ft  A belépőjegyek ára az Oázis üzletekben levásárolható, ennek feltételeit az Oázis honlapján találják. www.oazis.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat