napja 
 

A Föld Órája (Sztárok - Interjúk)
Március 23. 20.30-21-30
A Föld Órája

Március 23-án a világ számos háztartásában kialszanak a fények egy órára, ugyanis hetedik alkalommal rendezik meg a WWF „A Föld Óráját”. A tehetségéről és szépségéről világszerte híres úszónő, Jakabos Zsuzsanna is a szívén viseli a bolygó sorsát, ezért nem volt kérdés számára, hogy csatlakozzon-e a rendezvényhez! „Igyekszem a hétköznapokban is környezettudatosan élni. Szelektíven gyűjtöm a szemetet, az pedig a neveltetésemből fakad, hogy meg nem fordulna a fejemben bárhol is szemetelni. Arra például betegesen figyelek, hogy ne csöpögjön a csap. De bevallom, hogy nekem is hasznos figyelmeztetés a Föld Órája, mert sokszor égve felejtem a villanyt, de van, aki emiatt otthon rám is szól.” – mesélte nevetve az olimpikon. Jakabos Zsuzsanna a WestEndben elhelyezett gyűjtőládába leadta a régi gyertyáit, hogy ezzel is hozzájáruljon a szombati rekordkísérlet sikeréhez. A szervezők ugyanis nem kisebb feladatra vállalkoztak, mint az ország legnagyobb gyertyájának a kiöntésére, ehhez pedig minden „viaszfelajánlásra” szükség volt. Az 5 méteres gyertyaóriás meggyújtása igazi látványosságnak ígérkezik. 

Március 23-án este a WestEnd tetőteraszán számos érdekes programmal együtt kerül sor a rekord méretű gyertya meggyújtására és a látogatók haza is vihetnek egy-egy újraöntött WWF-gyertyát emlékbe.

Program:

19:00 Megnyílik a Tetőkert! Az újraöntött WWF-es gyertyák kiosztása

19:30-20:15 Tóth Vera koncert

20:15-20:30 Ünnepi köszöntő Erőss Zsolt, Tóth Vera, Cseh Laci, Fenyő Iván, Kovacsics Anikó, Szalóki Ági és további hírességek kíséretében.

20:30 Közös lekapcsolás a színpadról: óriás kivetítőn nézzük, ahogyan a Budai Vár, a Lánchíd és a Citadella díszvilágítása kialszik.

20:31 Az Ország Legnagyobb Gyertyájának (5 méteres viaszóriás) meggyújtása Erőss Zsolt hegymászó segítségével, majd a WWF-es gyertyák közös meggyújtása.

20:35-től Gyertyafényes buli: biciklis DJ a színpadon, afrikai hangszereken játszó dobosok, tűzzsonglőrök.

21:30 Visszakapcsolás – Föld Órája Főváros kihirdetése.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat