napja 
 

Szeretők, utazók (Programajánlók - Film)
Szeretők, utazók

A spanyol film a 80-as évek Almodóvar filmjeit idéző frenetikus komédia, amelyben egy bajba jutott repülőgépen az életüket féltő utasok legbensőbb titkai kerülnek napvilágra. A Pedro Almodóvar által írt és rendezett vígjátékban olyan színészek tűnnek fel, mint Paz Vega (Beszélj hozzám!), Lola Duenas (Volver, Megtört ölelések), Penélope Cruz és Antonio Banderas. 

Egy teljesen vegyes összetételű embercsoport kiszolgáltatott helyzetbe kerül egy Mexikóvárosba tartó repülőgép fedélzetén. Egy technikai hiba sodorja veszélybe a Peninsula Flight 2549 utasainak életét. A tapasztalt, edzett pilóták igyekeznek megoldást találni a probléma elhárítására az irányító-központtal együtt. A légiutas-kísérők és főnökük atipikus, barokk karakterek, akik a veszélyhelyzetben igyekeznek elfelejteni saját személyes problémáikat és testüket-lelküket a feladatnak szentelni, hogy minél élvezetesebbé tegyék az utasok repülését, míg a megoldásra várnak. Az élet a felhők felett éppolyan bonyolult, mint a földön, és ugyanúgy két egyszerű dologra redukálható: a szexre és a halálra. A Business Class utasai közt találhatunk frissen egybekelt, kimerült házaspárt; sikkasztó pénzembert, aki gátlástalan az üzletben, és egyedül lánya elidegenedése hat rá; egy kiöregedett Don Juant, aki nehéz lelkiismerettel próbál elbúcsúzni egyik szeretőjétől; egy vidéki médiumot, aztán ott a pletykalapok királynője, és egy fontos titkot őrző mexikói. Mindnyájuknak dolga van Mexikóvárosban, legyen szó munkáról vagy szökésről. Valamilyen titka mindegyiküknek van, nem csak a mexikóinak.

A veszéllyel szemben érzett védtelenség általános katarzist idéz elő az utasokban és a személyzetben, és ez a lehető legjobb módja a haláltól való félelem leküzdésének. Ez a katarzis szenzációs vallomások formájában tölti ki az időt, mely segít az utasoknak elfelejteni a pillanat kínját.

A spanyol nyelvű, feliratos filmet a Budapest Film forgalmazza, bemutató 2013. március 28.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat