napja 
 

Mellplasztika ?hozott anyagból? (Egészség - Egészség)
Mellplasztika ?hozott anyagból?

A saját zsírral történő feltöltés minden eddiginél gyorsabban hódít, megjelent a vákuumos melltartó, és e két módszer kombinációja akár az árakat is csökkentheti.

Sokan még mindig fenntartásokkal kezelik a plasztikai beavatkozásokat, úgy vélik, így mesterséges anyagok kerülhetnek az ember szervezetébe. Ugyanakkor a saját zsír visszatöltésével történő esztétikai beavatkozás olyan nőket is megszólít, akik eddig idegenkedtek a plasztikai beavatkozásoktól. A vákuumos melltartó pedig olyan új eszköz, amely természetes módon támogatja a zsírfeltöltést.

 A saját zsírból történő esztétikai beavatkozás során saját testünk anyagát használják fel egy másik terület korrigálására, miközben ezzel egyidejűleg megtörténhet az adott terület formázása is. A bizonyos testtájakról leszívott zsírt egy speciális gépen történő átszűrést követően visszajuttatják azokra a területekre, ahol térfogatnövelést vagy formálást szeretne a páciens. Külföldön leginkább arc- és mellkorrekcióhoz használják ezt a módszert, és gyakran végzik egyszerre arcplasztikával, tehát egy időben korrigálják az arc bőrének megereszkedését és a zsír sorvadása okozta beesettséget, karikás szemet is. A szem körüli régiókat is egyre gyakrabban fiatalítják saját zsírral, illetve kombinálják szemhéjplasztikával. A mell zsírral való töltése általában több lépésben történik, hisz egy töltés során egy kisebb mellnél maximum 160-180ml zsírt lehet egy ülésben befecskendezni, de a legtöbb esetben ennél nagyobb mennyiségre volna igény. „Ezt az eljárást már pár éve alkalmazzák külföldön, és teljesen új időszámítást indított el a plasztikai sebészetben. Ma már Magyarországon is biztonságosan alkalmazható, de speciális képzést igényel”- mondja Dr. László Zsolt, plasztikai sebész. Létezik már olyan eljárás is, amellyel a mell térfogatának növelését érik el egy speciális vákuumos melltartó műtét előtt történő felhelyezésével. Ezt a páciens meghatározott ideig viseli, s az eszköz állandó szívóerejének mértékét a páciens egy kapcsolóval állíthatja. Viselése hatására a mell bőre, kötőszövetes állománya tágul, keringése fokozódik, így nagyobb mennyiségű zsírt lehet betölteni, nagyobb méretnövelést lehet elérni. Ráadásul egy-két töltést meg is lehet spórolni, azaz kevesebb alkalommal kell szúrással beavatkozni.

A plasztika egyre inkább beépül a mindennapokba. Ahogy az igény egyre nő, úgy fejlődik a technika is. A kisebb-nagyobb beavatkozások és az anyagok is egyre természetesebbek lesznek. A saját zsírral történő beavatkozás igen egyszerű, általában altatásban történik, de előfordulhat, hogy bódítás és helyi érzéstelenítés kombinációja is elegendő. A gyógyulási idő rövidebb, mint az implantáció után. Az áttörést a két technológia együttes használata jelenti. „A plasztika, mint szó eddig kevésbé sugallta a természetességet, én is egyre inkább az esztétikai sebészet kifejezést használom. Azáltal, hogy a páciensbe a saját zsírja kerül vissza, még természetesebb külsőt és közérzetet biztosít” - véli Dr. László Zsolt, plasztikai sebész.

Elek Lenke 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat