napja 
 

Harsányi Leviékkel kerültek kifutóra a rénszarvasok (Sztárok - Interjúk)
Harsányi Leviékkel kerültek kifutóra a rénszarvasok

Két agancsos lelt nevelőszülőre és egyúttal új kifutópályára Veresegyházán. Neves jégkorongozók és hobbiból hokizó sztárok bocsátották árverésre mezeiket, s a liciten befolyt 100 ezer forintot a Medveotthon rénszarvas testvérpárjának ajánlották fel. Az összeget Harsányi Levente és Majoross Gergely válogatott játékos adta át négylábú neveltjeiknek.

Hazai sztárok és válogatott jégkorongozók egy barátságos hokimeccs után  mezeiket árverésre bocsátották, és a sportfanatikusok virtuális licit-küzdelmének eredményeképpen a Veresegyházi Medveotthonban élő rénszarvas testvérpár sok év után végre gazdára talált.

„Korábban egyszer leestem a lóról, ezért bevallom egy kicsit tartottam a rénszarvasoktól – kezdte a helyszínen beszámolóját Harsányi Levente. – Ráadásul az is bennem volt, hogy a zárt körülmények között tartott állatok máshogy viselkednek, így nem mindig kiszámítható, hogyan reagálnak az emberi közeledésre. Ám szerencsére Csillag és Rudolf nagyon békés természetű, így el is döntöttem, hogy hamarosan a kisfiamat is elhozom a Medveotthonba” – mesélte a műsorvezető, aki olyannyira fontos küldetésnek érezte a jótékonysági mérkőzést, hogy még lesérülve is elvállalta a november végi megmérettetést. Az örökbefogadási ceremónián Harsányi Levente mellett a profi játékosok csapatát képviselve Majoross Gergely is részt vett, aki szintén nagyon örült annak, hogy ennyire népszerű volt a licit a sportrajongók körében. „Úgy tudom, egy kifutót szeretnének építeni a rénszarvasoknak, így épp kapóra jött a segítség. Nagyon örülök, hogy 100 ezer forinttal mi is hozzá tudtunk járulni ahhoz, hogy Csillag és Rudolf jobb körülmények között élhessen. S persze mindezek mellett az is megnyugtató, hogy végre a rénszarvasoknak is lett gazdájuk, mert ha jól hallottam, mostanság a mosómedve a legnagyobb sláger az örökbefogadási listán” – mesélte viccelődve Majoross Gergely, aki az otthon vezetőjétől azt is megtudta, hogy a rénszarvasok télen munkába is állnak, a gyerekek nagy örömére gyakori vendégei a környékbeli óvodáknak és iskoláknak. 

 

A legnagyobb adakozó Dr. Scheuring Noémi, egy gyermekgyógyászati központ orvos igazgatója volt, akinek már szakmájából eredendően is mottója a segítségnyújtás és a legjobb megoldások megtalálása

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat