napja 
 

Repülő helyett vonattal Németországba és Lengyelországba (Utazás - Hírek)
Repülő helyett vonattal Németországba és Lengyelországba

Megszűnő német és lengyel légi járatok – a vonat továbbra is biztos eljutási lehetőség. Jelentős mértékben csökkenti az egyik legnagyobb európai fapados légitársaság január közepétől – többek között – a német és a lengyel járatainak számát, több útvonalát pedig megszünteti. Vonattal továbbra is kényelmesen és kiszámíthatóan lehet eljutni a lengyel vagy a német fővárosba is. Így a városközpontokba lehet érkezni, és akár a szállásköltség is csökkenthető.

Lengyelországba egy nappali, továbbá egy éjszakai vonatot közlekedtet a vasúttársaság az év minden napján, amelyek Varsó és Krakkó belvárosábaérkeznek. A nappali vonat az akadálymentes utazás és a kerékpárszállítás lehetőségét is biztosítja, míg az éjszakai vonatot választók akár a szállás költségét is megtakaríthatják, hiszen háló- vagy fekvőhelyes kocsiban utazva kipihenten érkezhetnek úti céljukhoz.

Berlinbe a legkedvezőbb eljutást az éjszakai Metropol EuroNight biztosítja a Pozsony–Prága–Drezda útvonalon, ezen felül még két nappal közlekedő EuroCity (a Hungária és a Jeszenszky János EC) áll az utasok rendelkezésére. A Jeszenszky János EuroCity vonaton a teljes útvonalon lehetőség van kerekesszékesek akadálymentes utazására és a kerékpárszállításra is. A Budapest és München között utazók a Kálmán Imre éjszakai vonat vagy négy nappali railjet vonat közül választhatnak. Kedvező eljutási lehetőséget kínál a vasúttársaság Budapestről Hamburgba is, ahová a legegyszerűbben és a legkedvezőbb áron közvetlen nappali vonattal lehet eljutni. A hagyományos jegyek mellett korlátozott számbankedvezményes jegyek is elérhetők, mind Lengyelországba, mind pedig Németországba már 29 eurótól, amelyek egy adott napra és vonatra válthatók. Léteznek kifejezetten a családok, baráti társaságok részére kialakított ajánlatok is akár 1. vagy 2. osztályra. A 6 és 14 év közötti gyermekek szülő vagy nagyszülő kíséretében Ausztrián keresztül akár díjmentesen is utazhatnak Németországba.

További információk a nemzetközi vasúti közlekedésről a MÁV-START Zrt. weboldalán awww.mav-start.hu oldalon találhatók.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat