napja 
 

Borhoz komponált desszertek (Gasztronómia - Ivás)
Cegléd és Tokaj öszefog
Borhoz komponált desszertek

A híres ceglédi Békebeli Cukrászda gondolt egy nagyot, és a Tokaj kereskedőház Grand Selection sorozatához alkotott desszerteket. A desszertek önmagukban is különlegesek, mert az édes és sós alapízek szinte mindegyikükben felfedezhetőek. A Tokaji Sárgamuskotályhoz (száraz) például hawaii fekete sós, karamellás nyalókát ötlöttek ki, a Tokaji Furmint Barrique-hoz (száraz) sós mandulás, étcsokoládéval bevont habcukrot  kínáltak. A Tokaji Késői Aranyhoz (édes) gesztenyehabgyűrűt gondoltak el vaníliával és birssel, a Tokaji Szamorodnihoz (száraz) pedig libamájas macaroont narancszselével. 

A ceglédi cukrászda egyébként nemcsak a nevében békebeli, hanem valóban monarchiabeli süteményeketkészít Sok cukrászda őrzi a régi hagyományokat, főleg a családi recepteket, ők azonban szem előtt tartják a legmagasabb minőséget, a táplálkozástudomány legújabb eredményeit. Büszkék arra, hogy a legfrissebb alapanyagokat vásárolják meg a helyi termelőktől, nem használnak sem térfogatnövelőket, sem tartósítószereket, viszont kapcsolatban állnak külföldi cukrászatokkal, akiktől tanulni lehet. Gyakran édesítenek nyírfacukorral, saját maguk teszik el a lekvárokat és a dzsemeket, különös tekintettel vannak a cukorbetegekre és az allergiásokra. Termékeiket egész nap készítik, tehát mindig frisset árulnak. A karácsony közeledtével a mákos- és diós bejglin kívül kapható náluk mákpürés, gyümölcsös, diós-szilvás, marcipános-narancsos töltelékű bejglik is. Hosszan eltartható bajor kalács (Stollen), olasz angyalkalács és aprósütemények bővítik a karácsonyi választékot. Nosztalgiatortákból sincs hiány, számtalan változatban árulnak pohárkrémeket, dísztortákat, egyedi bonbonokat, nyáron pedig fagylaltkülönlegességeket.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat