napja 
 

Műgyűjtők éjszakája huszonkettedszer! (Programajánlók - Kultúra)
Műgyűjtők éjszakája huszonkettedszer!

Immáron huszonkettedik alkalommal várják a budapesti belvárosi galéria-negyedbe a vizuális művészetek iránt érdeklődőket egy csütörtök esti könnyed kulturális kikapcsolódásra. November 29-én csütörtökön, az V. kerületi Falk Miksa utcában 17 órától éjfélig kiállításmegnyitók, tárlatvezetések, ékszer és iparművészeti bemutatók, valamint egy szocreál zenés party szolgálnak antidepresszánsként a novemberi szürke esték egyikén. Érdemes lesz eljönni. A Műgyűjtők éjszakájának összes programja ezúttal is ingyenes.

Egy fiatal koreai, Franciaországban nagy népszerűségnek örvendő festőművész, Hur Kyung-Ae  második magyarországi kiállítása nyílik meg a Kalman Maklary Fine Arts galériában a műgyűjtők éjszakáján. Az absztrakt sztárművész munkáit tavaly láthatta első alkalommal hazánkban a nagyközönség, most nyíló kiállítás gerincét a legújabb, 2012-ben készült képei adják, ezek mellett néhány korábban alkotott művét is megismerhetik az érdeklődők. A tárlatot dr. Mecsi Beatrix művészettörténész, ELTE Távol-keleti Intézet tanár nyitja meg.

A Bardoni Galéria a Magyarországon született, de 1950-től Franciaországban élt és alkotott Kallos Pál munkáiból rendez kiállítást. A galériában a képzőművészeti remekművek mellett a XX. század különleges Art Nouveau, Art Deco és Bauhaus stílusú közép-európai bútoraiból és kiegészítőiből kaphatnak az odalátogatók ízelítőt.

A Haas Galériába érkezők egy kiállítás-záró rendezvényen vehetnek részt. A Műgyűjtők éjszakáján látható ugyanis utoljára Litkey György (1907-1975) festőművész emlékkiállítása. A programot zenés tárlatvezetések színesítik, este 7-kor és 9-kor sétálhat végig a nagyérdemű a tárlaton. A zenei aláfestést ifjabb Straub Dezső biztosítja, akinek az este folyamán főszerep is jut majd, gitárkoncertet is ad ugyanis a galériában.  

A Pintér Galéira szolgáltatja majd az est antidepresszánsát, ugyanis teljesen rendhagyó programmal várják a Műgyűjtők éjszakájára érkezőket: Lenin a parketten címmel szocreál dj-estet rendeznek a több száz szocreál műből rendezett kiállítás falai között. A dj-est 18 órakor kezdődik.

A Dénes Galáriában a galéria tulajdonosa, Dénes Sándor a tengeren túlra kalauzolja el az érdeklődőket: Kuba egy pesti galériás szemével, Vinalestől Santiago de Kubáig  címmel tart előadást este 8 órától. Jelentős műtárgy gyűjtemény lelhető fel az országban, de a műtárgyakon túl sok más érdekességet is megtudhatnak Kuba hétköznapjaiból az előadáson részt vevők.

A Ferdinánd Galéria a kortárs művészet népszerűsítését célzó kiállítással és vásárral várja az érdeklődőket. A Wladis Galériában a Wladis-műhelyben tervezett és készült ékszerek bemutatóját tekinthetik meg az üzletbe betérők. A Montparnasse Galéria eredeti francia art deco bútorokkal és lakás kiegészítőkkel várja a látogatókat, az Artcore Antik & Designban pedig a kényelmet és használhatóságot az igényes egyediséggel ötvöző XX. századi bútorokkal találkozhatnak a Műgyűjtők éjszakájára ellátogatók. Az Anni Domini Antikvitásba benézők a régi tárgyak kincsestárába érkezhetnek, míg az Ezüstmaci Galériában Műtárgyak, porcelánok, kerámiák, festmények, bútorok,ezüsttárgyak és ékszerek bemutatójával várják az érdeklődőket. A Nemes Galéria XIX-XX. századi magyar festmények és grafikák, valamint XVI-XX. századi külföldi mesterek alkotásainak kiállításával színesíti az éjszaka programját. www.mugyujtokejszakaja.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat