napja 
 

Fekete Péter premier a Centrál Színházban (Programajánlók - Színház)
Fekete Péter premier a Centrál Színházban

Fekete Péter premier a Centrál Színházban

December 8-án a színház első premierjének újra hangszerelt bemutatásával ünnepli 20. évfordulóját a budapesti Centrál Színház. A Fekete Péter című magyar klasszikus címszerepét akkor is és most is Magyar Attila alakítja, de Básti Julit is újra láthatja a közönség Szőnyi Ella nagyságos asszony szerepében. A rendező személye azonban változott, Puskás Tamástól fia, Puskás Samu vette át a stafétát. A 30-as évek Budapestjén játszódó megejtő mesében egy balek és egy tőzsdecápa körül bonyolódnak az események és persze mindenbe beleszól a szerelem. Charlie bácsi szerepében Alföldi Róbertet láthatjuk, a jóképű üzletembert Fehér Tibor alakítja, Martinovics Dorina az ifjú titán fülig szerelmes gépírónőjét, míg Balla Eszter a színésznőaspiráns húgát játssza.

„Kiváló csapat állt össze arra az örömteli feladatra, hogy a Centrál Színház 20. születésnapja alkalmából újból műsorra tűzzük a Fekete Péter című zenés vígjátékot. Csodás díszlet, csodás kosztümök. Míg várok a jelenetemre, boldogan nézem a fiamat a takarásból, hogy ő ne lásson engem. Tetszik a türelme, a nyugalma, humora, az ízlése.” – nyilatkozta Básti Juli, akit fia rendez az előadásban. 

Bár a Fekete Péter műfaját tekintve mese, alapszituációja igencsak aktuális ma is. A jóképű tőzsdecápa találkozik a világ legnagyobb balekjával, aki bármihez ér, összeomlik. Kész katasztrófa! Mi lehetne hát jövedelmezőbb befektetés, mint részvénytársaságot alapítani a pechjére? Az üzlet beindul, de közbeszól a szerelem: a dörzsölt úriember és a lúzer is találkoznak a nagy Ő-vel. A megejtő szerelmi kergetőzést örökzöld slágerek tarkítják és a fináléban már boldog párok szorongatják egymás kezét.

Idén a Fekete Péter sokadik bemutatója visszatér a Centrál Színházba, oda, ahonnan indult. Furcsa, de olyan mintha most próbálnám először, frissnek és rendkívül szellemesnek tartom. A játékkedvem pedig töretlen. Az előadás egy analóg világba tekint vissza, ahol az emberi kapcsolatok mélyebbek és személyesebbek voltak. Egy időutazáson veszünk részt: mi, alkotók kezeljük az időgépet és remélem, ez az utazás a nézőknek is varázslatos élményt nyújt majd.” – mondta a főszereplő, Magyar Attila.

“A Fekete Péter megejtő mese mindnyájunknak, fiúnak, lánynak, ifjúnak, bölcsnek. Olyan nívós bájjal terelget bennünket teljes egymásrautaltságunk elfogadása felé, hogy hirtelen karnyújtásnyira kerül egymástól fekete és fehér, magány és viszonzott szerelem.” – nyilatkozta Puskás Samu rendező.

Eisemann Mihály, Somogyi Gyula és Zágon István művét Hársling Hilda átdolgozásában láthatják majd a nék. A főszereplők Magyar Attila, Básti Juli, Martinovics Dorina, Fehér Tibor, Alföldi Róbert, Balla Eszter. Díszlettervező Bagossy Levente, jelmeztervező Kárpáti Enikő, világítástervező JasonTaylor, dramaturg Horváth Panna, zenei vezető Fekete Mari, remaster Puskás Dávid, a koreográfus Boronkay-Szalay Olimpia.

https://www.facebook.com/Szinhaz.Central/

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat