napja 
 

100. születésnapján megnyitotta kapuit a Játékszín magánszínház (Programajánlók - Színház)
100. születésnapján megnyitotta kapuit a Játékszín magánszínház

1912. október 30-án Ferenczy Kabaré néven nyílt meg a játszóhely.Később Terézkörúti Színpadnak is hívták, és Kamara Varieté néven is üzemelt. 1978-tól működik "befogadó színházként". 

A teljesség igénye nélkül néhány művész, akik a színházhoz szerződik: Vári Éva, Hernádi Judit, Andai Györgyi, Tímár Éva, Gálvölgyi János, Hajdu Steve, Horváth Lili, Szilágyi Tibor, Szilágyi Zsuzsa, Szőlőskei Tímea, Nagy Viktor, Kökényessy Ági, Gallusz Nikolett, Pindroch Csaba, Verebes Linda, Balikó Tamás, Dobó Kata, Rátóti Zoltán, Dózsa Zoltán, Dolmány Attila, Jánosi Dávid, Kocsó Gábor, Cs. Németh Lajos, Tahi Tóth László, Bozsó Péter, Lévay Viktória, Németh Borbála

Novemberben már látható a nyitóelőadás - Peter Quilter Mr. és Mrs. című vígjátéka - mellett Donald Churchill Édes bosszú, Pozsgai Zsolt Liselotte és a május, valamint Arthur Miller Lefelé a hegyről című drámája is.

A színház azt vállalta, hogy 2013 tavaszára tudja „csúcsra járatni” a megújuló Játékszínt, ekkorra már havi 15-20 előadásuk lesz és megtartják első saját bemutatójukat is. A jelenlegi repertoár (a Budapesti Kamaraszínház több darabja és a Játékszín műsorán szerepelt produkciók egy része) mellett vissza kívánnak térni a Berényi féle gyökerekhez és unikális színházművészeti csemegék színpadra állításával, magas művészi értéket képviselő, szórakoztató darabokat tűznek műsorra.  Családi és gyermekprogramok beindításával és idegen nyelvű (vagy feliratozott) produkciókkal kívánják megszólítani a hazai színdarabok iránt érdeklődő szélesebb közönséget.  Régen dédelgetett álmukat valósítják meg a KRÁNITZ LAJOS ALAPÍTVÁNY és díj létrehozásával, így tisztelegve kollégájuk, atyai jó barátjuk életműve és szellemisége előtt.

További információk és a novemberi-decemberi műsor: www.jatekszin.hu

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat