napja 
 

Mandoki Soulmates: budapesti és kolozsvári koncertjük után Németországban is sikert sikerre halmoznak (Sztárok - Hírek)
Felkerült a Szomorú vasárnap a Mandoki Soulmates repertoárjára
Mandoki Soulmates: budapesti és kolozsvári koncertjük után Németországban is sikert sikerre halmoznak

Hangos siker lett a német sajtóban is a legnagyobb rock és jazz legendákat felvonultató Mandoki Soulmates németországi turnéja. A Bartók Béla által inspirált "Magyar Képek" aranyalbum bemutatása nem győzi besöpörni a gratulációkat.
Most egy új dal, a "Szomorú Vasárnap" – mely 1933-ban került először a publikum felé – is bekerült a koncertprogramba. Seres Rezső, magyar zeneszerző és zongorista zenésítette meg Jávor László költő szövegét, mely világszerte ismertté vált. A dal eredeti címe ´Vége a világnak´ volt, a világháború okozta kétségbeesésről szólt és az emberek vétkeivel kapcsolatos, majd csendes imában végződik.

A világhírű Mandoki Soulmates 30 éve sikert sikerre halmoz,a tehetséges művészek, a minőségi, igényes zene és Leslie Mandoki a védjegyük. Idén a budapesti és a kolozsvári koncerteket követően Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Drezdában, Leipzigben is elsöprő, tomboló sikert tudott maga mögött a Mandoki Soulmates. A legnagyobb helyszíneket töltötték meg, mint például a Circus Krone-t Münchenben, ahol többek közt a nagy legendák, a Rolling Stones, Frank Zappa, és Beatles is játszottak. A Mandoki Soulmates koncertek mindig mély nyomot hagynak maguk után, hosszú percekig tartó ovációk és az álló taps megszokott már a lelkitársak életében, ahogy az is, hogy a közönség egyhangúan követeli a ráadást.

"Az életben nagyon fontosnak tartom, hogy ne csak a jól megtervezett dolgokba ragadva éljünk, hanem engedjük, hogy a spontaneitás is szabadon áramoljon a mindennapjainkban. Nem sokkal a budapesti koncertünk előtt, pont egy vasárnap este, beugrottunk egy csodálatos magyar étterembe Till Brönerrel, aki amellett, hogy zenésztársam, jóbarátom is. Ő az egyik legsikeresebb és ismertebb német zenész a nemzetközi porondon. A VW-Audi-Porsche Csoport CEO vezetője, Dr. Herbert Diess barátom is csatlakozott hozzánk, aki nagy tisztelője a magyar kultúrának és gasztronómiának. Zárás után Csicsó, akit korábban még Szakcsi Lakatos Béla barátom és mentorom mutatott be, eljátszotta nekünk a "Szomorú Vasárnap" című dalt cimbalmon. Amikor megszólalt a muzsika, a múlt, a jelen és a jövő egyetlen kontinummá olvadt. Az élet színei, a boldogság és a bánat pillanatai életre keltek, akkor és ott....életünk színes palettájának egyik legszebb ecsetvonásává vált ez a zenei élmény. Mélyen megérintett... nem volt kérdés számomra, hogy a Szomorú Vasárnapnak ott a helye a műsorunkban. Budapesten, Kolozsváron, Hamburgban, Berlinben, Münchenben, Drezdában, Leipzigben is megszólalt, ahol óriási siker volt, a jóhír az, hogy a közönség is pontosan úgy imádja, ahogy mi zenészek is."– nyilatkozta Leslie Mandoki.

"Ez a magyar dal is elképesztő, minden hangjegynek értelme van... zenei időkaput nyitott bennem is, innentől kezdve örökre velünk marad "
– fogalmazott Till Brönner.

A koncerteken egy másik dalpreimert is bemutattak "Devil´s Encyclopedia" címmel, ami nem csupán egy remek zenei alkotás, hanem egy igazi komoly politikai nyilatkozat is egyben. https://www.youtube.com/watch?v=SkNHazqgmxQ

A Mandoki Soulmates a béke hírnöke, az emberi lelkiismeret szószolója, zenei állásfoglalás az aktuális antiszemitizmussal szemben egy emberségesebb világért.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat