napja 
 

100 kastély és időutazás (Utazás - Úti cél)
Kerékpárutak a romantika kedvelőinek
100 kastély és időutazás

A 100 kastély kerékpárút nem véletlenül a bicikliutak koronázatlan királya. Ez a romantikus útvonal ugyanis több mint 100 kastélyt és várat érint a drótszamarak Mekkájában, a zöld Münsterland régióban. A kastélyút négy jól bejárható kerékpárút összekapcsolásával jött létre, így egyéni túránk kiindulópontját szabadon választhatjuk. Az időutazáson középkori városok,  Versailles-i stílusú kertek vagy pompás reneszánsz és barokk épületek várnak.  

Kerékpározzon végig a 100 kastély útvonalon Münsterland történelmén! A 100 kastély útvonal mintegy 960 kilométeren keresztül vezet a münsterlandi régióban. Több mint 100 kastélyt, várat, udvarházat és tanyát köt össze a régióban.
A 100 kastély útvonal a forgalmas utaktól távol, a münsterlandi zöld parkos tájakon keresztül vezet. A tájat rétek, legelők és sövények uralják. Mindezek közepén találhatók Münsterland igazi kincsei: a kastélyok és várak impozáns kastélykertekkel és parkokkal tanúskodnak az egykori uralkodói időkről. A jelzett kerékpárút ötvözia városi életstílust és a vidéki nyugalmat . A 100 kastély útvonalon tett kerékpártúra mindig egy időutazás is, a münsterlandi történelem és építészeti kultúra útján. 

Déli szakasz

A déli pálya a legrövidebb a négy kör közül. Münstertől délre impozáns paloták és kastélyok emelkednek, amelyek nagyszerű építészetről tanúskodnak. A gyönyörű kertek és parkok által keretezett történelmi épületek már első látásra elvarázsolnak. Ezen a történelmi kalandos kerékpártúrán a kastélyok és paloták némelyike csak néhány kilométerre van egymástól.

Északi szakasz

A 100 kastély útvonal északi szakasza a Münster környéki sík vidékről és az északi Münsterlandból a dombos Tecklenburger Landba, a Münsterland erkélyére vezet. Fantasztikus természeti élmények, bájos történelmi városközpontok és csodálatos panorámás kilátások teszik ki az északi útvonal varázsát. Természetesen nem szabad megfeledkezni a számos kastélyról és várról sem - a lenyűgözőtől a vadromantikusig.

Nyugati szakasz

A nyugati útvonal Münsterland nyugati részének zöld táján vezet keresztül, ahol patakok, folyók és tavak újra és újra kék színfoltot adnak. A széles horizont alatt a münsterlandi parkvidék és a Hohe Mark Natúrpark csodálatos kastélyokat és várakat vesz körül. Az olyan történelmi épületek, mint az Anholt várkastély és a Raesfeld kastély Münsterland legszebbjei közé tartoznak.

Keleti szakasz

A 100 kastély útvonal keleti szakasza a kerékpáros fővárosból, Münsterből a keleti Münsterlandon keresztül a Lippe völgyébe vezet. A szelíd tájban, különösen a lovak fővárosa, Warendorf környékén mindenütt jelen vannak a lovak és a lovasok, a háttérben bájos kastélyokkal és zord várakkal.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat