napja 
 

Dóka Attila - Végre szabadon! (Programajánlók - Muzsika)
Dóka Attila - Végre szabadon!

Az elmúlt másfél év  Dóka Attila dalszerzőt, előadóművészt is kimozdította a komfortzónájából. Igaz, a dalszerzés, zeneírás gyakran magányos feladat, hiszen az ember hosszú heteken keresztül dolgozik önfeledten a saját kis stúdiójában, szinte egybefolynak a napok, de a lelkesedés mindvégig töretlen.

Ez azonban egy választott „magány”. Egészen más az, amikor a dalszerző, előadó rákényszerül arra, hogy fellépéseit a négy fal között, egyedül bonyolítsa le, ráadásul a virtuális térben. Márpedig a covid-időszak ilyen közös magányra ítélte a zenészeket. Sokan indítottak élő adásokat, szerveztek online koncerteket a netes platformokon. Így tette ezt Dóka Attila is. Az első időszakban naponta, kétnaponta, majd heti rendszerességgel jelentkezett rövid karantén-koncertekkel. Ezeket az élő felvételeket a mai napig meg lehet nézni a közösségi oldalán. Azonban az élő videók elindítását mindig hosszas felkészülés előzte meg. A megfelelő hangzás érdekében a technikai megvalósítás csak egy volt a sok megoldandó feladat közül: a képernyők előtt helyet foglaló közönség nem láthatta a kígyózó kábelrengeteget, a lábdobot, a csörgőt, a két sorban elhelyezett effektpedálokat, és még sok minden mást. A hosszúra nyúlt bezártság állandó készültséget igényelt, és a kényszerű megoldásokat, a kísérletezést egyre inkább felváltották az optimális, letisztult megoldások. Nem kétséges, hogy a „karanténidőszak” egy egészen érdekes, egyszemélyes utazás is volt, amelyről Attila nagyon sok, talán már elfeledett kincsét hozta el magával. A sorozatos online koncertek során pedig ez a sok apró drágakő beépült a dalokba, a gitárszólókba, és megszületett egy új élő műsor.

Ezt az egyszemélyes koncertet, kiszabadulva a négy fal közül, végre szabadon és teljes valójában mutatja meg nagyközönségnek, megköszönve a buzdítást, kitartást, melyet a nehéz időszak alatt irányában tanúsítottak.

Legközelebbi koncertek:

2021.08.08-án, Budapesten, a Teleki téren 18:00-kor

2021.08.09-én, hétfőn este 18:00-kor az Újpesti Kulturális Központ Nonprofit Kft. – Ifjúsági Házban (1042 Budapest, István út 17-19.)

 Fotó: Juhász Melinda

 
<<< visszalépés
Jelenleg 2 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat