napja 
 

Hatrészes dokumentfilm-sorozat II. János Pál pápáról az M5 műsorán (Programajánlók - Kultúra)
Hatrészes dokumentfilm-sorozat II. János Pál pápáról az M5 műsorán

A Lengyelországból érkezett krakkói érsekről, a már szentté avatott II. János Pál pápáról szóló hatrészes dokumentumfilm-sorozatot tűz műsorára az M5 csatorna a szeptemberi, budapesti rendezésű 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra történő lelki ráhangolódás jegyében. A II. János Pál pápa – Az ember, aki megváltoztatta a világot című olasz sorozat epizódjait június 7-től, hat egymást követő hétfő este láthatják a közmédia nézői.

 

 

 

 

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus kapcsán számos vallási témájú műsorral készül a közmédia, amelynek egyik darabja a II. János Pál pápáról szóló hatrészes sorozat.

A krakkói érseket 1978. október 16-án választották pápává, egyházi tevékenysége mai napig példaértékű. Pápaságának több mint 26 éves időtartama kiemelkedő volt doktrinális, lelkipásztori és politikai téren is.

 A sorozat készítői két éven keresztül több ezer felvételt, szöveget, feljegyzést kutattak, míg végül összeállhatott a dokumentumfilmben bemutatott kép egy lengyel földről érkezett emberről, Karol Wojtyláról, akit napjainkban már a szentté avatott II. János Pál pápa néven ismer az egész világ.

 

II. János Pál pápa – Az ember, aki megváltoztatta a világot. A sorozat első része június 7-én 21 órától az M5 csatornán!

 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat