napja 
 

Nyárindító hétvége a Balatonon (Gasztronómia - Konyhatrend)
Nyárindító hétvége a Balatonon
Végre beindult a nyár, a Balaton most igazán nekimegy a szezonnak, Badacsony és környéke is bőven kínál programokat június első hétvégéjére! Várunk Benneteket tapas-bározni, koktélozni, Gasztrohegyezni, a Szent György-hegyen borozni, a Hableányban kortárs tárlatvezetésre. 
Lássuk, mivel készülünk a hétvégére!

ÚJRAINDUL A GASZTROHEGY! / Június 4-5. / BADACSONY

A badacsonyi vendéglátók már alig várták, hogy újranyissák a helyeket és újra összeüljenek ötletelni. Ennek a lelkesedésnek az eredménye a júniusi nyárindító Tapasok Éjjel-Nappal rendezvény, melynek keretében a Gasztrohegy 10 vendéglátóhelye készül izgalmas falatokkal, fogásokkal. Kis adagok, nagy ízek, szuper kóstolók, jó borok, nagy séták és egy csodás borvidék. Találkozzunk június 4-én és 5-én!

A Pintér Galéria válogatásában május 22-én nyílt a Kortárs Balaton kiállítás és vásár a Hableányban balatoni kapcsolódású művekkel. Balaton, tavasz, nyár, szerelem a tematika, ennek megfelelően sok színes, izgalmas kortárs művet lehet megtekinteni (egészen június 20-ig) és megvásárolni.
A kiállítás felezőjében Pintér Péter kurátor exkluzív tárlatvezetést tart.
Fogj egy pohár bort és merülj el a kortárs Balaton világában!
A tárlatvezetésen való részvétel ingyenes, egy pohár fogadó borral indítjuk a műélvezetet!
Találkozó: június 4. 16:00 Hableány

MEGNYÍLT A MÉRCE, A BALATON ELSŐ IGAZI TAPAS- és KOKTÉLBÁRJA / SZIGLIGET
Megnyílt, és immár teljes gőzzel üzemel a Balaton-part első igazi mediterrán tapas és koktél bárja, a MÉRCE. A Kikötő Étterem csapata most Szigligetre hozza a tengerparti életérzést, persze balatoni módra.
A MÉRCE egy őszinte, igazi nyári hely válogatott italokkal és finom falatokkal, amik messzi tengerpartokra repítenek: az étlapon megtalálhatók az olyan klasszikusok, mint a gambas al ajillo, a mediterrán halleves, a serrano, a tépett kacsa, és persze tengeri herkentyűk. Az itallapon a koktélok mellett izgalmas pezsgők, válogatott ginek, fagylalttal turmixolt hűsítők.
A hiánypótló bár egy régi álomból született: Vincze Péter édesanyja, a Kikötő Étterem Marcsija, Varga Marcsi, és párja Szaszák Zoltán tavaly megnyitották a szigligeti „Kisboltot”, a tapas-bár álma azonban még hátra volt. Ők ketten sokat nyaralnak Tenerifén, ha van lehetőségük, a telet ott töltik, közel áll hozzájuk a mediterrán életérzés. Végül úgy alakult, hogy a MÉRCE bár mostani vezetőjét is Tenerifén ismerték meg! Ez egy igazi szerelem projekt, amit minden vendég azonnal érezni fog: szuper hangulat és persze a tőlük megszokott minőség várja a vendégeket.
Cím: Szigliget, Aranykagyló út
 
2HA & Parázsló / Nyitva a birtok! / SZENT GYÖRGY-HEGY
A 2HA nagy kapuja eddig is sokszor nyitva állt - ez jelzi azt, hogy Török Csaba, a birtok gazdája éppen otthon van. Hivatalos nyitvatartás azonban sosem volt, így némi szerencse, vagy egy telefon jókor, esetleg előfoglalás kellett ahhoz, hogy a Szent György-hegy egyik legszebb teraszán kóstoljuk a díjnyertes vösörborokat, és az olívafákat figyelve, Tabunellot kortyolgatva egy kicsit a balatoni Toszkánában érezzük magunkat.
Június 5-én azonban kinyit a birtok - mint ahogy teszi ezt Csaba minden augusztis 20-án egy fergeteges buli keretében. Most, nyárindítóként egy laza napközbeni eseményre lehet számítani, amihez a Parázsló csapata adja a finomságokat. A srácok már visszatérő vendégek a birtokon, és most sem fogunk csalódni bennük. Hoznak marhaszegyet, pulled porkot, vegán finomságokat és isteni desszertet is. A borok pedig biztosan nem fogynak ki a pincéből: a vörösek mellett érdemes megkóstolni Török Csaba rosé nyerspezsgőjét, olaszrizlingjét vagy szürkebarátját is. 
Június 5. 2HA Szőlőbirtok https://fb.me/e/1tLsuh5f1
 
<<< visszalépés
Jelenleg 1 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat