napja 
 

Május 1-én nyitott az Állatkert (Programajánlók - Kultúra)
Május 1-én nyitott az Állatkert

Május elsején reggel 9-kor végre megnyithatta kapuit a Budapesti Állatkert. A városligeti intézményt – a vonatozó jogszabály rendelkezései szerint – az újranyitást követően a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18 éven aluliak látogathatják. A részletes tudnivalókat az Állatkert már közzé is tette honlapján

A Magyar Közlönyben április 30-án este megjelent belügyminiszteri határozat értelmében május elsején, azaz most szombaton újra megnyithat a Budapesti Állatkert. Az Állatkertet az újranyitás után – a vonatkozó jogszabály rendelkezéseinek megfelelően – egyelőre csak a védettségi igazolvánnyal rendelkezők, illetve a 18. életévüket be nem töltött személyek látogathatják. A szükséges igazolványok felmutatását (az olyan eseteket kivéve, ahol egyértelmű, hogy 18 éven aluli személyről van szó) a jegypénzáraknál, illetve a kapun való belépéskor is kérni fogják az állatkerti munkatársak.  

Az Állatkert területén a maszk viselése nem lesz kötelező, csak javasolt, kötelező lesz viszont a maszkot felvenni az ajándékboltban, amely üzletnek minősül. Azokon a helyszíneken, ahol a közönség be is mehet az állatok közé (például a gyűrűsfarkú makiknál), ugyancsak a maszk viselését kérik a látogatóktól. 

Az állatok egészségének védelme érdekében most még az e célra szolgáló állateledellel, az úgynevezett zoo csemegével sem lesz szabad etetni őket. 

A szabadtéri bemutatóhelyek szinte mind látogathatók lesznek, ideértve a Holnemvolt Vár szabadtéri területeit is. A belső terek, állatházak nagy része szintén nyitva áll majd a nagyközönség előtt, bár közülük néhányat egyelőre még zárva tartanak. 

Látható lesz az egyhetes kiselefánt is. Az ormányosok kedvük szerint választhatnak, hogy a kifutón, vagy az Elefántcsarnok belső terében tartózkodnak. Ez utóbbi hely nézőterére a látogatókat kisebb csoportokban engedik majd be. Érdemes lesz felkeresni az elmúlt hónapokban született kisállatokat, köztük az óriásvidra kölyköket, a kengurubébiket, illetve a nemrég kikelt fekete hattyúkat is. Most mutatkozik be a nagyközönségnek a novemberi bezárás után érkezett új jegesmedve, Taiko, és az új leopárdhölgy, Banu is.

Az újranyitás további részletei az Állatkert hivatalos honlapján olvashatók: https://zoobudapest.com/ujranyitas

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat