napja 
 

6400 pohárból és 1600 liter kávéból készül a világ legnagyobb kávéspohár képe (Programajánlók - Kultúra)
Guinness világrekord-kísérlet a Corvinuson
6400 pohárból és 1600 liter kávéból készül a világ legnagyobb kávéspohár képe

Vasárnap 6400 pohár 1600 liternyi tartalmával kívánja létrehozni a világ legnagyobb kávéspohár képét 30 hallgató a Budapesti Corvinus Egyetemen. A Guinness világrekord-kísérlet bonyolult logisztikát igényel, ezért a hallgatók már hetek óta alaposan készülnek: hosszas kísérletezés, számítás és szervezés előzi meg a világszenzációnak számító 8x8 méteres ábra megszületését. Az akció 5 órás időtartama alatt minden egyes hallgatónak minimum 213 poharat kell majd megtöltenie kávéval, majd elhelyeznie a kép előre meghatározott pontjaira. 


IDŐPONT: 2012.09.30. vasárnap 10:00–15:30

HELYSZÍN: Budapesti Corvinus Egyetem főépülete, aula (1093 Budapest, Fővám tér 8.)

 

Ki gondolná, hogy annyira bonyolult poharakat egymás mellé tenni? Valószínűleg még a szervezők sem hitték, hogy ennyi fejfájást fog nekik okozni a világ remélhetőleg legnagyobb, 64 négyzetméteres óriás kávéspohár képének létrehozása. A Budapesti Corvinus Egyetem MBA hallgatói már nagyon várják a vasárnapot, amikor végre beérik a hetek óta tartó lázas munkájuk gyümölcse. A szervezők hosszas kísérletezés, számítás és szervezés után alakították ki a rekord teljesítésének végső forgatókönyvét. Több tíz féle kávé keverését próbálták ki: tesztelték az állagukat és a párolgás mértékét is. Kipróbáltak zaccos, forrázós, zacskós fajtákat is, amelyeket fehér és átlátszó falú poharakban is szervíroztak a tesztek alatt. Különböző méretű, alakú és formájú műanyag poharak is számításba jöttek, de hasonló gondossággal jártak el a kávékép árnyalatainál döntő fontosságú megfelelő tej kiválasztásánál is.

A kísérletek végeztével végül 6400 darab, 2,5dl-es, 10cm-es szájú víztiszta műanyag pohárban szervírozzák majd vasárnap azt az 1600 liter forró vízben felolvadó kávét, amely színárnyalatait tartós tejjel szabályozzák. A négy árnyalatból (fekete kávé, cappuccino, latte light, latte) kirakott 8x8 méteres, csillagot ábrázoló kép a tervek szerint mindössze 5 óra alatt készül majd el. A hallgatók tíz csapatra osztva, összesen harmincan fognak majd ezidő alatt dolgozni a sikeres rekorddöntésért, így ha minden rendben megy, egyenként 213 poharat kell feltölteniük a megfelelő folyadékkal. 
A hihetetlen mennyiségű kávé az egyetem főépületének konyhájában készül majd, amely egy napra gigantikus méretű kávés konyhájává alakul át. A konyhában előkészített és megfelelő színűre festett kávét 20 és 25 literes csapszékes kannákban juttatják majd el az auláig, ahol aztán a csapatok által pohárba mért forró italok a márványpadlón előre kijelölt helyükre kerülnek. 
Ez lesz az első ilyen jellegű csúcs Magyarországon, sőt a tervek szerint az egész világon rekordot döntünk majd. Az eddigi csúcstartó egy 4,9 m x 7,6 m-es Elvis Presley-t ábrázoló kép, amihez 5642 poharat használtak fel. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat