napja 
 

Sacher drive-in Bécsben (Gasztronómia - Konyhatrend)
Sacher drive-in Bécsben

Azok a bécsiek, akik a koronavírus okozta lezárások alatt édességre vágynak, és pont Sacher-tortát ennének, az online és a bolti vásárlás mellett ezt immár drive-in szolgáltatás keretében is megtehetik. A Sacher már az 1800-as évek óta a minőséget és a tradíciót képviseli, fogalma elválaszthatatlan Ausztriától.

Édességgel a korlátozásokat is könnyebb átvészelni és még az üzletnek is jót tesz. Ennek szellemében indult a legújabb bécsi ötlet, mely a Hotel Sacher új igazgatójától, Andreas Keesétől ered: csokoládé azonnal, elvitelre, a Sacher drive-inben. Keese egy biztonságos csokifogyasztási módszerrel kívánt kedveskedni a bécsieknek a vírus idején és egyúttal gondoskodni a szálloda jövőjéről. Ausztriában ugyanis hazánkhoz hasonlóan bezártak a vendéglátó egységek, ez pedig kihívás elé állítja a szállodákat, így a Hotel Sachert is.

Már a távolból is jól kivehető a két Sacher-piros zászló, ami a szálloda előtti drive-int jelöli. Autóval, biciklivel, és persze gyalog is lehet érkezni, a szolgáltatás minden nap reggel 8 és este 7 között vehető igénybe. Amint vendég érkezik, a személyzet felveszi a rendelést, és elegáns zacskóba helyezve rövidesen kihozza az árut. A hagyományos, háromfajta méretben elérhető Sacher-tortákon kívül csokibonbonokat is lehet kérni, a fizetés érintésmentesen történik. A rendhagyó szolgáltatás mellett a Sacher édességei természetesen továbbra is elérhetőek online és a Kärntner utcai mintaboltban. A cég emellett további újításokon is dolgozik, aminek segítségével az édességeket gyorsan és egyszerűen eljuttathatják a vendégekhez.

A híres Sacher-tortát 1832-ben alkotta meg Franz Sacher bécsi cukrász, fia pedig 1876-ban alapította meg a Sacher-szállodaláncot. A szállodákban azóta is az eredeti recept alapján készítik a tortát.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 4 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat