napja 
 

Weöres Sándor feldolgozás az Akusztikban (Programajánlók - Muzsika)
Weöres Sándor feldolgozás az Akusztikban a Muzsik és Volkovától, ahogy még nem hallottuk
Weöres Sándor feldolgozás az Akusztikban

A Muzsik és Volkova, egy magyar-orosz dalszerzőpáros áll ezúttal az A38 színpadára, hogy egy egyedi akusztikus koncerttel örvendeztesse meg az M2 Petőfi TV nézőit. A záhonyi testvérpár a ZUP zenekarból is ismerős lehet, azonban 2016 óta a saját útjukat járják. Repertoárjukban a saját, magyar nyelvű szerzemények mellett gyakran bukkannak fel orosz nyelvű feldolgozások, illetve vers megzenésítések is megtalálhatóak. A mostani Akusztik felvételére is készültek vers megzenésítésssel, azonban egy új felállásban.

 „Mi alapvetően duóban koncertezünk, néha trióban Prommer Patrikkal (dob) kiegészülve. Erre az alkalomra rajta kívül még Takács Szabit hívtuk meg, aki nagybőgő mellett akusztikus gitáron is színesítette a dalainkat. Ilyen hangszerelésben élőben nem sűrűn szólalnak meg a számaink. Sőt, volt még két kiemelt vendégünk is: Pintér Zsolt (mandolin, vokál) és Lee Olivér (gitár, vokál).”– kezdte Farkas Kriszti, a Muzsik és Volkova egyik tagja, aki azt is elárult, hogy ugyan a repertoárjuk részét képezi Weöres Sándor Táncol a Hold című költeményének feldolgozása, azonban így még soha nem volt hallható.– „A Táncol a Hold versmegzenésítésünk alapvetően duós hangszerelésű, viszont az Akusztikban ebben a dalban majdnem az összes színpadon lévő húros hangszer megszólalt. Pintér Zsolti mandolinon, Lee Olivér és Muzsik gitáron, Takács Szabi nagybőgőn, én pedig ukulelén játszottam és mindenki énekelt hozzá. Olyan libabőr-élmény volt ez számomra, hogy végig mosolyogtam a dalt. Ennyi hang, ennyi húr… Igazán nagy ereje volt!”

Ide kattintva elérhető egy rövid részlet a Muzsik és Volkova koncertjéből.

Muzsik és Volkova Akusztik 2020. szeptember 13-án 22:00 órai kezdettel hallható a Petőfi Rádióban, majd egy nappal később szeptember 14-én hétfőn, 22:15-kor a teljes koncert látható lesz az M2 Petőfi TV-n.

 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 6 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat