napja 
 

Kinczel Nikoletta: Öt ország ízei (Gasztronómia - Konyhatrend)
Digitális szakácskönyv
Kinczel Nikoletta: Öt ország ízei

A digitális szakácskönyv szerzője öt országban élt huzamosabb ideig, így a 25 éves konyhai tapasztalatait
gyűjtötte össze ebben a szakácskönyvben. Magyar, olasz, egyiptomi, ciprusi és svéd 144 + 5 kedvenc, általa kitalált és kipróbált recept között válogathat az olvasó és betekintést nyerhet egy különleges ízutazásba.

Ezt a könyvet bátran forgathatják a kezdők is, akik felszeretnék fedezni más országok konyháit is.
Úgy gondoltam,hogy jobb, ha nem a saját kárukon tanulják meg, hogyan lehet egy jó és finom ételt elkészíteni,
hanem ezekkel a kikisérletezett receptjeimmel. Minden egyes recept mellett megtalálható az elkészült ételek fotója,
pont azért, hogy látni lehessen, hogyan fog az olvasó tányérján is díszelegni az íncsiklandozó ételkülönlegesség.
Két családanya - Nagy Emese webdesigner volt segítségemre - összedugta a fejét és elkészítette ezt az online szakácskönyvet, de nem állt meg, október elején megjelenik második könyvünk is, az Öt ország ízei  KARÁCSONYI kiadása.
Aki szeretné letölteni, megteheti a www.lakssverige.se/e-book-en.html oldalon.

Íme egy recept ízelítőül.

Surimis tolltészta

Hozzávalók:
10 db surimi rúd
500 g tészta 
500 ml főző tejszín
1 evőkanál vaj
Só, bors, oregánó ízlés szerint.

NEHÉZSÉG: könnyű
ELŐKÉSZÍTÉS: 10 perc
FŐZÉS: 15 perc
ADAG: 4 fő részére

Elkészítés:
Felteszed a vajat egy tapadásgatló serpenyőben. Elkezded közepes lángon felolvasztani. Nem égetni, mert akkor, nem lesz jó.
Ha nem vagy biztos a közepes lángban, akkor a kicsin. Ne forrjon a vaj, csak érd el a folyékony állagot. Összevágod úgy 2 cm-re,
aztán beleöntöd az összedarabolt surimit, ha nagyon szereted többet is rakhatsz bele. Magasabb hőfokra veszed és egy kicsit,
2 percet főzöd, ha szétesik sincs baj, de ha egészben az jobb. Ráöntöd a tejszínt. Ízesíted. Só, bors, kicsi oregánó.
Mikor elkezd forrni alacsonyabb hőfokon főzöd tovább. Ne forrjon! Kifőzöd a tésztát. Mindig úgy főzd, ha szószokat raksz rá,
hogy egy kicsit keményebb legyen a megszokottnál. Így még, ha beleöntöd a szószodba, átfőzöd, sem lesz ragadós. Al dente a neve.
Én félkeményre szoktam hagyni, mert mikor átforgatom a szószban, akkor érem el a végén az al dente keménységű tésztám.
Tehát, kifőzöd a tésztád. Egy kis pohár vizet kiveszel a tészta vizéből. Minden tésztánál így járok el. Ez jó lesz hígításra, ha a szószod nagyon sűrű lenne.
Mielőtt leszűrnéd, kapcsolj a szószod alá. Először közepes tűzön. Most leszűröd, kicsit lerázod és ráöntöd azonnal a szószodra.
Felveszed magas hőfokra a tésztád alatt. Főzd össze. Ha a mártásod úgy látod, hogy sűrű, kevés tészta vízzel felöntöd.
Élvezd az ízeket! Jó étvágyat!

Ismertetés:
Könnyen elkészíthető és kiadós.
Gyermekek is kedvelik, oregánó nélkül. Finom tészta, még a nyári melegben is.

Tárolás:
Nem szabad hidegen fogyasztani. Összeragad. Ajánlatos azonnal az elkészítés után fogyasztani.
Sok van és el szeretnéd rakni holnapra, rakd el, de nem lesz olyan jó, mint frissen. Puha lesz.
Tedd fel melegedni. Önts rá egy kis tejet. Így még fogyasztható, de hangsúlyozom, nem lesz már olyan, mint mikor friss.
 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat