napja 
 

Az Ivo Andric nemzetközi gyors július 14-től nem közlekedik (Utazás - Hírek)
Az Ivo Andric nemzetközi gyors július 14-től nem közlekedik

A vírushelyzet miatt változik a Magyarországról a Balkánra közlekedő vonatok rendje - áll a MÁVINFORM sajtóközleményében.

Keddtől a Corona InterCity hálókocsi nélkül közlekedik, az Ivo Andrić gyorsvonat csak belföldön jár

Július 14-től a Budapest–Brassó közötti Corona InterCity (IC 406, IC 407) egyik irányban sem továbbít fekvőhelyes- és hálókocsit a vírushelyzet miatt. A vonat számos nemzetközi járattal együtt július elsejétől közlekedik újból. A Keleti pályaudvarról 17:35-kor indul Nagyváradon, Kolozsváron, Csíkszeredán át Brassóba. A Székelyföld és Magyarország között átszállásmentes és biztonságos utazási lehetőséget kínál. Erdélyben Nagyvárad és Kolozsvár mellett a Székelyföld több magyarlakta települését is érinti – Gyergyószentmiklóson, Csíkszeredán, Tusnádfürdőn és Sepsiszentgyörgyön keresztül éri el Brassót.

A szerb vasút tájékoztatása szerint július 14-től a szerbiai vírushelyzet miatt a vasúti forgalmat felfüggesztették a kelebiai határátmenetben, ezért átmenetileg szünetel a nemzetközi személyszállítás Szerbia és Magyarország között. Az Ivo Andrić nemzetközi gyorsvonatpár meghatározatlan ideig nem közlekedik egyik irányban sem Kelebia és Újvidék között. A belföldi szakaszon, a Keleti pályaudvar és Kelebia között továbbra is jár mindkét irányban a gyorsvonat (342-es és 343-as  vonat).

A jelenleg is közlekedő nemzetközi vonatokra az azokra érvényes valamennyi menetjegy megvásárolható. A MÁV-START az általa kiadott, legkorábban július 12-től érvényes, Romániába, Szerbiába vagy azokon áthaladó útvonalra szóló menet- és helyjegyeket július 31-ig kezelési költség nélkül visszaváltja.   

A nemzetközi vonatközlekedés aktuális híreiről, jegyvisszatérítésről itt tájékozódhatnak: https://www.mavcsoport.hu/mav-start/belfoldi-utazas-nemzetkozi-utazas/koronavirussal-kapcsolatos-vasuti-valtozasok

 
<<< visszalépés
Jelenleg 6 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat