napja 
 

Utazzuk be Magyarországot a karosszékből! (Utazás - Ajánló)
Utazzuk be Magyarországot a karosszékből!

Utazzuk be Magyarországot a karosszékből!

Az utazást szerető családok életében nagy szomorúság, hogy a koronavírus miatt kialakult helyzet miatt most sok egyéb mellett az országjárásról, kirándulásról, múzeumok felfedezéséről is le kell mondani. Viszont a KidsOasis (minősített családbarát szálláshelyek) kitalálta, hogyan utazhatják be a családok mégis az ország legszebb helyeit a fotelből, méghozzá szórakozva.

A történeteket 5-12 éves korú gyerekeknek ajánlják, de természetesen az a legjobb, ha a szülőkkel közösen olvassák a mesét. Élvezni fogják azok, akik már jártak a mesében található helyszíneken és azok is, akik csak tervezik, hogy felfedezik az ország legszebb részeit. Van olyan, aki az egész sorozatot begyűjtötte már, azzal, hogy nem árt, ha a gyerek idejekorán megtanulja, - ráadásul észrevétlenül, játékosan -, hogy milyen nevezetességek találhatóak az országban. Ám van olyan tanító néni is, aki amolyan kötelező olvasmány gyanánt feladta a térségéről szóló könyvet tanítványainak, mert jó, ha tisztában vannak a kicsik a környezetükben található látnivalókkal, műemlékekkel. Mindegy is milyen céllal veszik kézbe a köteteket, mert az biztos, hogy egyedi hangvételű, sokszor vicces, egyszóval szerethető stílusban követhetünk végig benne egy utazást szerető, kissé szeleburdi családot, akikről sokszor az az érzésünk, hogy mi magunk vagyunk.

Képzeljünk el egy apukát, anyukát, egy ikerpárt és egy nagytestvért, akik minden évben alig várják, hogy útra keljenek, és Magyarország valamelyik szépséges szegletét járják be. Az Utazik a család! mese útikönyv sorozat minden kötetében ezzel a mesebeli háromgyerekes családdal, kotnyeles macskájukkal és a narrátor szerepét ellátó okoskodó kutyával utazhatunk. Már nyolc alkalommal csomagoltak össze bőröndjeikbe, hogy egy kényelmes családbarát szállodában pihenhessenek, és onnan fedezzék fel a legizgalmasabb látnivalókat. Jártak a Balatonnál, a Velencei-tónál, megnézték Egert és környékét, felfedezték a Dunakanyart, Esztergomot és a Tisza-tavat, pihentek a Vértes és Gerecse környékén és Dél-Baranyában is. Vicces, aranyos kalandjaikat Csapody Kinga írta meg, aki nem bízott semmit a véletlenre. Személyesen járta be a helyszíneket kisfiával, sokszor szakavatott kísérővel, hogy minél hitelesebben tudja megírni a mesét és átadni az ismereteket, a könyv gyönyörű festett képei pedig Szalma Edit, illusztrátor keze munkáját dicséri.

A sorozat ötletgazdája, a KidsOasis Nonprofit Kft. minden alkalommal felvette a kapcsolatot a helyi, turisztikai szervezetekkel, de volt olyan is, hogy az önkormányzatokkal karöltve és a helyi szervezetek iránymutatását figyelembe véve tervezték meg, hogy melyek azok a kihagyhatatlan látnivalók, amit a hozzájuk utazó családoknak (és így a mesebeli családnak is) mindenképpen látni kell.

Az utazik a család mese útikönyv eddig megjelent kötetei: Irány a Balaton!, Irány Eger!, Irány a Velencei-tó!, Irány a Tisza-tó, Irány Dél-Baranya, Irány a Vértes és a Gerecse!, Irány a Dunakanyar!, Irány Esztergom! (Hamarosan: Irány Pécs!)

A könyvek megrendelhetőek webshopon a www.kidsoasis.hu/shop oldalon.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat