napja 
 

James Martin mediterrán receptje (Gasztronómia - Evés)
James Martin mediterrán receptje

A Paprika tv-n most futó sorozatban James Martin a mediterráneumba kalauzolja el a nézőket. A sok remek recept közül egy könnyen elkészíthető olasz desszertet választottunk, egy citromkrémes palacsintát Amalfiból. Ez a pikáns desszert könnyű, habos kémet tartalmaz, a mártást pedig limoncellóval bolondítja meg a brit sztárséf.

Amalfi citromos palacsinta

Hozzávalók: a palacsintához: 3 tojás, 200 g liszt, 200 ml tej, 50 g vaj. A töltelékhez: 4 tojásfehérje, 50 ml kész vaníliamártás, 1 citrom reszelt héja, 25 g vaj. A mártáshoz: 200 g cukor, 50 ml limoncello likőr, 2 citrom, az egyiknek a leve, a másik felszeletelve, 12 bazsalikomlevél. A tálaláshoz: vaníliafagylalt.

Keverjük össze habverővel a tojást, lisztet és a tejet. A tésztából forró vajban, a szokásos módon süssünk vékony palacsintákat. A mártáshoz öntsük lábosba a cukrot, és kis lángon karamellizáljuk. Öntsük fel a likőrrel, majd gyújtsuk meg, és hagyjuk, hogy az alkohol elégjen. Ízesítsük a citromlével és a citromkarikákkal. Végül keverjük bele a vajat is. Csak tálalás előtt adjuk hozzá a bazsalikomleveleket. A töltelékhez verjük kemény habbá a tojásfehérjét. Forgassuk bele a vaníliamártásba, és ízesítsük a citrom reszelt héjával. Töltsük meg a palacsintákat, hajtsuk négyrét, majd serpenyőben, kevés vajon süssük át mindkét oldalon néhány percig. Tegyük ki tányérra, öntsük le a forró mártással, és nyomjunk mindegyik mellé 1-1 gombóc vaníliafagylaltot. 

 
<<< visszalépés
Jelenleg 0 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat