napja 
 

Egyszerűsített vízumigénylés Szentpétervárra (Utazás - Hírek)
Egyszerűsített vízumigénylés Szentpétervárra

Az Orosz Föderáció kormánya egyszerűsített, elektronikus vízumigényléssel támogatja az országba történő belépést azoknak, akik a szentpétervári Pulkovo repülőtéren keresztül érkeznek az Orosz Föderációba. Az új rendszer október 1-től váltja ki a korábbi hosszú és költséges vízumigénylést 53 ország, köztük Magyarország állampolgárainak.  A Wizz Airrel Budapest és London Luton repülőteréről közvetlen járatokkal elérhető Szentpétervár.

A legfontosabb tudnivalók az egyszerűsített online vízumról:

•     Egyszeri, üzleti, idegenforgalmi és humanitárius célú látogatásra szóló belépéshez igényelhető

•     Az online vízumigénylést elég elvégezni a belépést megelőzően legfeljebb 4 nappal

•     A vízum érvényessége 30 nap

•     A vízum legfeljebb 8 napos folyamatos tartózkodást tesz lehetővé

•     A vízum konzuli illetéktől mentes

 Szentpétervár – Oroszország Európára nyíló ablaka

A Puskin tollából származó hasonlatnál talán semmi nem is szemlélteti jobban, hogy mit is jelent Szentpétervár az orosz népnek immár több mint 300 éve. Az Európa irányába tengeri kijáratot jelentő kikötőváros alapítója, I. (Nagy) Péter cár 1703-ban a csatornákkal szabdalt, Velence és Amszterdam mintájára kezdte el építtetni a birodalom új fővárosát, amely a barokk és neoklasszicista építészet lenyűgöző központja lett. A Téli Palota, a Péter-Pál erőd, az Ermitázs múzeum, a Szent Izsák székesegyház és a kikötő, illetve a többi látnivaló garantáltan elegendő programot biztosít egy többnapos látogatásra.

A Wizz Air Budapestről heti 5, míg London Luton repülőteréről napi járatokat üzemeltet a szentpétervári Pulkovo repülőtérre.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 8 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat