napja 
 

Színes művészeti programokkal indítja az őszt a Hadik Kávéház (Programajánlók - Kultúra)
Színes művészeti programokkal indítja az őszt a Hadik Kávéház

Az időjárás ugyan még a nyári napokat idézi, beköszöntött az ősz, ezzel együtt pedig a Hadik és Szatyor művészeti programjai is elindulnak a nyári szünet után.

A szeptembert azonnal bulival kezdjük: ahogy az már hagyomány, idén negyedik alkalommal is megtartjuk a Hadik Utcabált. Szeptember 6-án 19.00-kor az Ivan & The Parazol repít vissza minket a ´60-as, ´70-es évekbe. A program ingyenes, nem érdemes kihagyni!
https://www.facebook.com/events/2394181670833159/

A 2010-ben alapított, a 100. estjét tavasszal megtartó Hadik Irodalmi Szalon 2019. őszén irodalmi programokkal, rendhagyó irodalomórákkal és Hallo, HISZ! néven új, videós sorozattal várja vendégeit. Emellett már idén ősszel a Hadikban és a Szalonban nagy előkészület indul a közelgő, 10. jubilemi évre.
Szeptember 18-án A száz éves kertész címmel Bálint György – az ország Bálint gazdája - érkezik Bánó András újságíróval közösen, hogy most megjelenő beszélgetős könyvükről meséljenek. Az esten közreműködik Kocsis Gergely színművész.
https://www.facebook.com/events/388125268504631/
A Hallo, HISZ! első vendége szeptember 6-án Bartis Attila író, aki rövid időre tér haza Jáváról. Rendhagyó irodalomórát kéthetente tartunk, melyre jelentkezni az [email protected] címen tudtok!

Szeptember 21-én egy év berlini ösztöndíj után érkezik hozzánk Dragomán György, hogy együtt nyissuk meg a Hadik Brunch idei évadát. A Fehér Királyt, A Pusztítások Könyvét, a Máglyát nem csak mi olvassuk, könyveit több, mint harminc nyelvre fordítják. Tőle idézzük sokat egyik kedvenc mondatunkat is: "Nem lehet olyan életünk, hogy ne legyen napi fél óránk olvasni. Ha olyan az életünk, akkor nem érdemes élni. Ennyinek kell lenni."

Beszélgetni fogunk írásról és olvasásról, családról és otthonról, de egészen biztosan érinteni fogjuk a gasztronómia világát is, hiszen az író egyik kedvenc hobbija a főzés.  
https://www.facebook.com/events/493283688116293/

A Hadik októberben egy új sorozatot is indít a POKET zsebkönyvekkel közösen. A Mi van a zsebedben? video sorozatot már nem csak online tudjátok nézni, hanem személyesen is eljöhettek a Hadikba, hogy ne csak olvassunk, hanem értsük is, amit elolvasunk. Az egyes POKET Zsebkönyveket a kötet nagyköveteivel, Diószegi Endre Tanár Úrral és Ott Annával beszéljük meg, további részletekért figyeljétek a Hadik és a POKET Facebook oldalát.

Szeptemberben folytatódik a Csontváry Centenáriumi programsorozat is Neves előadók felkérésével megrendezett tematikus előadások, beszélgetések során végigkövetjük Csontváry életútját, mind szakmai, mind személyes megközelítésből. Sorra vesszük a művész különleges látásmódját, jelképeit és kalandozásainak helyszíneit is. A belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni lehet: [email protected] email címen

 
<<< visszalépés
Jelenleg 3 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat