napja 
 

Klasszikusok megidézésével nyit a Budapest Rooftop Cinema (Programajánlók - Film)
Klasszikusok megidézésével nyit  a Budapest Rooftop Cinema

Július 12-én este, immár a Mammut II. tetején indult a Budapest Rooftop Cinema nyolcadik évada! Az új évad és az új helyszín kapcsán különleges promó filmek is készültek, melyek – hűen a mozi szellemiségéhez – olyan klasszikus filmek ikonikus jeleneteit idézik meg, mint a Ponyvaregény, a Terminátor vagy A Wall Street farkasa.

Puskás Peti és Kovács Panka színészek barátaik, az ötletgazdák, Tuza Norbert rendező és Szín Róbert operatőr, azaz az InkPanther Productions csapat felkérésére vállalták a szerepet, és szervesen hozzátették ők is a magukét éppúgy a jelenetek tervezésében, mint a vásznon. A spotok aláfestő zenéi IAMYANK jóvoltából hallhatóak, újraértelmezve és a friss spotok hangulatára szabva az eredeti mozi melódiákat. A hangrögzítési munkálatokat pedig a Biebers-ből is ismert Puskás Dániel  végezte. A rögtönzött alkotócsapat nagy része már nem először dolgozott együtt ebben az összeállításban, így érdekességképpen mindössze 2 nap telt a forgatás megkezdése és a filmek publikálása között, a rendező pedig a narrátori feladatot is ellátta ezúttal. Ahogy ő jellemezte ezt a tempót: „Ahogy Panka és Peti elkezdtek játszani, rögtön ráéreztek erre a stílusra, és már pontosan tudtuk, hogy mit akarunk látni a vásznon, flow-ba jött mindenki. Úgy éreztük ütnek a poénok, így azonnal, frissen csomagoltuk is őket.”

A Ponyvaregény spot: https://youtu.be/UcrQ9QGIezo

A Terminator spot: https://youtu.be/D890KtXNWVM

A Wall Street farkasa spot:  https://youtu.be/va8xWz71kP8

A Budapest Rooftop Cinema idei szezonja idén július 12-én indul Wes Anderson A Grand Budapest Hotel című filmjével a  Mammut 2 tetején – nevezzük eztán csak Mammuttetőnek –, később műsorra kerül A nagy Gatsby, a Szárnyas fejvadász vagy az utóbbi évek egyik legszebb animációja, a Vörös teknős.

A nyitó esemény Facebook-eventje: 

https://www.facebook.com/events/2837238636291457/

A részletes programot az érdeklődök megtalálják a Budapest Rooftop Cinema honlapján (www.budapestrooftopcinema.hu) és Facebook-oldalán (https://www.facebook.com/budapestrooftopcinema). A Mammuttető és a Mammuttető bár minden nap 17 órakor nyit, a filmeket sötétedéskor kezdik vetíteni.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat