napja 
 

Megnyílt a Bazilikánál Földes Józsi bisztrója (Gasztronómia - Konyhatrend)
Budapest V. Sas u. 12.
Megnyílt  a Bazilikánál Földes Józsi bisztrója

A Bazilikával szemben, nagyon impozáns helyszínen, de a hagyományos értékeket követve nyílik meg április 4-én Földes Józsi bisztrója Bazilika néven a Földes Józsi cég első pesti önkiszolgáló étterme. Céljuk ugyanaz, mint máshol is: elérhető áron, kiváló minőségben kiszolgálni a vendégeket. Az első pesti egységben a környéken dolgozó és élő vendégek kiszolgálásán túl kiemelt célcsoport a külföldi turistáké is, hogy ők is megismerjék a házias magyar ételeket.

Földes Tamás, a névadó fia a megnyitón elmondta, hogy a Földes Józsi konyhája, Földes Józsi vendéglője és a Földes Józsi bisztrója vendéglátóipari egységek névadója a ´80-as, ´90-es évek hazai gasztronómiai életének kiemelkedő alakja volt, aki hazánkban és világszerte is népszerűsítette a magyar konyhát. A kor nagy szállodáinak volt vezető séfje, főztjéért olyan hírességek rajongtak, mint Sir Roger Moore, Liz Taylor vagy Jimmy Carter.

A Földes Józsi vendéglője 2007-ben nyitott meg a Frankel Leó utcában. A tulajdonos 2012-ben elhunyt, de fia, Tamás és tulajdonostársai, Drahos József és Szabó Attila séfek vezetésével a szellemisége az új éttermekben is tovább él. 2017-ben egy gyönyörű patinás barokk épületbe költözhetett az étterem, ezzel méltó helyre emelve Földes Józsi emlékét, munkásságát és konyhájának ízeit. Az óbudai helyszínt délben a közkedvelt ebédmenük, este és hétvégén pedig a hamisítatlan „Földes ízek” és az à la carte étlap széles választéka miatt látogatják sokan.

Az elmúlt évek szerkezeti átalakulásokat is hoztak, a cégcsoport új egységeket nyitott, melyek már a vendéglátás szinte teljes spektrumán kínálják azt a magas színvonalú szolgáltatást, amelyet a vendégek korábban megszoktak. A hagyományos vendéglőn és a catering szolgáltatásokon túl az irodaházakban is óriási népszerűségnek örvend a Földes Józsi bisztrója márka, amely büféket, kávézókat és menzákat üzemeltet.

Az árak a Bazilikánál is a magyar pénztárcákhoz szabottak, a menük 1190-1590 Ft közöttiek, csak leves 360 Ft-ért, csak főétel 990 Ft-tól választható. Ízelítő az első hét kínálatából: Tárkonyos borjúragu leves, Házias húsleves csibemáj gombóccal, zöldségekkel, Fogasfilé parajjal-sajttal kemencében sütve, Brokkolis-csirkehúsos lasagne sajtkéregben sütve, Kacsamell falatok fehérboros-rozmaringos mártásban.

 
<<< visszalépés
Jelenleg 5 olvasó böngészik a portálon
  Rólunk Kapcsolat